Menu

.      

Urmas Reinsalu Misso kriisi kohta: erakond ei tegele ärivaidlustega seotud konfliktiga

IRLi esimees Urmas Reinsalu Võru kohvikus Võrumaa Teataja küsimustele vastamas.       Foto: Võrumaa TeatajaValitsuserakonna Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esindus külastas pühade-eelsel nädalal Lõuna-Eesti maakondi, kaasa arvatud Võrumaad. Võrumaa Teataja kasutas juhust ja küsis erakonna esimehelt Urmas Reinsalult muu hulgas küsimuse Misso kriisi kohta. Järgneb intervjuu Urmas Reinsaluga.

Misso valla IRLi liikmetest juhid kurdavad, et IRLi liikmed Tallinnast avaldavad survet, et valla juhtkond teeks autovedajate liidule ERAA kasulikud otsused. Kuidas on kavas erakonnal see konflikt lahendada?

Urmas Reinsalu: Erakond ei tegele ärivaidlusega seotud konfliktiga.

Maapiirkonnas on põhiliseks murekohaks tööpuudus ja ettevõtetel ka tööjõu puudus. Kuidas on võimalik neid probleeme lahendada?

U. R.: Läbi majanduse arengu, kus võtmekohal on suurem majanduse tootlikkus. Selleks tuleb seista inimeste hariduse kvaliteedi ja ettevõtluse jaoks parema kapitalile ligipääsu eest. Riik saab töökohtade teket soodustada läbi riiklike investeeringute. Sel aastal investeerib riik 1,25 miljardit eurot, muuhulgas toetatakse kohalikke teid ja kiiret internetti maapiirkondades. Tähtis on, et järgmisest Euroopa Liidu finantsperspektiivist oleks võimalik rohkem vahendeid suunata ka kohalike teede arengusse. Seega peame toetama väikeettevõtlust maal ja seisma selle eest, et põllumeeste toetuse määr võrdsustuks vanade Euroopa Liidu riikide tasemega. Oluline on töötute ümberõpe. Aktiivseteks tööturumeetmeteks eraldab riik sel aastal 35 miljonit eurot.{jcomments lock}

(Loe edasi ajalehest või telli pdf.)

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD