Menu

.      

Kelle ees tunneb IRL priiusepäeval süüd?

„Vabandame kõikide ees, kelles ühte- või teistmoodi tehtud arvamused inimeste seksuaalse orientatsiooni osas, aga ka üldiselt selliste intiimsete teemade avalik arutelu on ebamugavustunnet tekitavalt puudutanud,” lausus Erki Noole fraktsioonikaaslane Liisa Pakosta möödunud reedel ERRi uudisteportaali vahendusel. See käis siis riigikogulaste Erki Noole ja Priit Sibula positsiooni kohta homoabielude lubatavuse vaidluses.

See kõik juhtub ajal, mil koliseb selle eriti isamaalist nime kandva poliitühenduse järjekordne ämber – seekord sundparteistamise ja umbvenelaste kaasamise teemadel erakonna juhtide valimistel!

IRLil oleks põhjust vabandada ja mitte vähemuste, vaid kogu Eesti elanikkonna ees. Just nende ministrite juhitud hallis alas põleb Estonian Airis meie maksumaksjate raha nii heleda leegiga, et isegi Brüssel pole niisuguse „riigiabiga” rahul. Üldsuse tähelepanu alla on sattunud monopoolse Eesti Energia hinnapoliitika ja raskesti mõistetavad investeerimisprojektid, mille tulemusena kannatab elektritarbija ning riigifirma juhtkond ujub rasvas.

Siseministeeriumis on PPA uue juhi määramise asemel moodustatud hakklihamasin, mis jahvatab küll kolme-, küll ühekaupa Eesti korrakaitse kompetentsemaid ja pühendunumaid inimesi, kuid siseturvalisuse ning piirikaitsega tegelev ametkond on peata. Eelmise juhi lahkumine polnud ootamatu, kuid uue leidmisega ei saada ega saada hakkama.

IRLi vabandused paistavad võltsitud. Ei mäleta, et lilla värvi suhtes nii tundlik IRL oleks vabandanud isamaamüüjate Raudse ja Stelmachi eest. Neil lubati vaikselt lahkuda reservi ja teatati, et IRLil pole midagi ühist Eesti elamislubade müügiga vene kriminaalidele. Nende kodakondsuseärikate soovitajad ja erakonnanimekirjades ettepoole nügijad tegutsevad rahumeeli edasi.

Omade poiste isikliku arvamuse eest palutakse miskipärast vabandust vaid seksuaalvähemustelt. Kas ei näita IRLi isekeerutatud priiusepäeva-eelne kentsakas ümber-augu-torm veeklaasis taas seda, kuhu on jõudnud IRL ja kuhu meie isamaa, Eesti Vabariik?


Häid pühi, kallis rahvas!

20 PÄEVA ENIMLOETUD