Menu

.      

Väljakuulutatud pannkoogihommik jäi ära

Tavapärane pannkookide küpsetamise koht Võru turuplatsi ees Jüri tänaval oli laupäeva hommikul tühi. Foto: Võrumaa TeatajaÜRITUSE MITTETOIMUMINE❯ Naistepäevaks, 8. märtsiks Võru turul välja kuulutatud pannkoogihommik jäi ära. Laupäeval polnud turul näha ühtegi pannkoogiküpsetajat.

Möödunud nädalal andis Võru linnavalitsus teada, et Inara Luigas sai nõusoleku avaliku ürituse „Pannkoogi ja kohviga naistepäevahommik” korraldamiseks 8. märtsil kella 8–12 Võru linnas Jüri tn 74/76 ees asuvas parklas. Pannkoogihommikute näol on tegemist lubadusega, mille Võrus võimule tulnud sotsiaaldemokraadid andsid – vähemalt kord kuus kohtuda linnarahvaga ja pakkuda selle kõrvale pannkooke. Enne valimisi ütles turul pannkooke pakkunud Luigas nii: „Meie linnapeakandidaat Anti Allas lubab valimisvõidu korral oma meeskonnaga sama traditsiooni jätkata.”

Pärast valimisi läks hea mitu kuud mööda, aga pannkooke ei olnud kusagil näha. Rahva küsimise peale tulid Luigas ja Allas pannkookidega välja 9. jaanuari hommikul. Pärast seda oli jälle tükk aega vaikust, kuni kuulutati välja uus kuupäev 8. märts.

Laupäeva, 8. märtsi hommikul oli turg küll müüjatest tulvil, aga keda polnud, oli Inara Luigas pannkookidega. Luigas ütles telefoni teel, et jättis pannkoogiküpsetamise ära, kuna eelmisel päeval olid sotsid juba Võru koolides ja lasteaedades kringleid jaganud.

Võru linnavalitsus saatis ärajäänud pannkoogihommiku kohta järgmise seletuse (vastab linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Ulis Guth): „Kuna nimetatud ürituse korraldajaks oli Inara Luigas (linnavalitsusel polnud sellega mingit pistmist), soovitan antud küsimuses tema poole pöörduda. Mis puudutab lubadust igas kuus korra pannkooke pakkuda, siis seda pole linnapea kunagi lubanud – ta on lubanud igas kuus vähemalt korra linnarahvaga kohtuda. Jaanuaris kohtus linnavalitsus rahvaga turuhoone juures, hiljem on linnapeal olnud erinevaid kohtumisi linna eri kohtades. Mis puudutab turuhoone juurde kavandatud kohtumist veebruaris, siis see jäi ära linnapea tiheda töögraafi ku ja teda tabanud viiruse/ haiguse tõttu. Samas võin kinnitada, et regulaarseid kohtumisi linnarahvaga on linnapeal kavas korraldada ka edaspidi.”

20 PÄEVA ENIMLOETUD