Menu

.      

Maaletahtjad ummistasid messi

Maale elama meelitav mess tõi Tartusse kohale suure rahvamassi. Foto: Võrumaa Teataja

MESS • Laupäeval Tartus Turu tänava spordihallis toimunud „Maale elama” messil käis kolm korda rohkem külastajaid kui aasta varem Tallinnas. Messil domineerisid noored pered ja paarid Tartust. Korraldajate info kohaselt võis hinnanguliselt viiendik külastajatest olla kohale tulnud Tallinnast.

Välisel vaatlusel olid messil kõige rohkem oma stendiga vaeva näinud Rõuge ja Värska omavalitsused. Kummastki vallast oli kohal raskekahurvägi – nii volikogu esimees kui ka vallavanem. Rõugest Karel Saarna ja Tiit Toots, Värskast Vello Saar ning Raul Kudre. Kuigi messil oli kokku esindatud 58 kogukonda või omavalitsust üle Eestimaa, nii mandrilt kui saarte pealt, siis kujunes mess ikkagi Rõuge ja Värska maavõistluseks. Rõuge ja Värska bokside ümber oli ka kõige suurem tunglemine.

Värska oli inimeste maale meelitamiseks koostanud isegi omamoodi küsimustiku, kus inimene sai teada, kas ta on maale sobilik või mitte. Sobilikkuse märgiks anti külastajale kaasa silt „Maakas”. Värska stend oli kujundatud kui setopärane talutare, kus siis vallavanem Raul Kudre maalesoovijatega vestles. Samas kõrval tegeles inimeste maale meelitamisega volikogu esimees Vello Saar.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD