Menu

Linnasauna sein sai uue näo

Tänavakunstnikud Kairo ja MinaJaLydia ehivad Võru sauna seina värske maalinguga.   Foto: KÄRT REBANEMAALING • Neljapäeval maalisid kaks tänavakunstnikku Võru sauna seinale teose nimega „Võrukaelad”.

Kunstnikud Kairo ning MinaJaLydia värvisid Võru sauna seina tänavakunstifestivali „Stencibility” raames. „Tal on võrud kaelas ja pildi nimi ongi „Võrukaelad”. Lisaks kujutab see maaling kuuma ja külma duši tervistavat mõju,” ütles Kairo.

Seinamaaling on inspireeritud keskaegsest ehtekunstist, 18. sajandi euroopa keraamikast ja muinasjutumaailmast. Maalingu eesmärk on väärtustada elurõõmsat suhtumist kui parimat võimalikku elamisviisi. „Et linnaruum nii anonüümne poleks, tahame muuta seda huvitavamaks ja värvilisemaks,” sõnas festivali „Stencibility” peakorraldaja Sirla. Ta nentis, et ettenähtud ajaga ei saanud töö siiski nii valmis, nagu ta oleks tahtnud. Lisaks vasakpoolsele hiiglaslikule portreele, kellel võrud kaelas, peaks seinale ilmuma ka teine näokujutis, sedapuhku naissoost. Sirla ütles, et töö teine etapp valmib maikuu jooksul.

Festival „Stencibility” toimub tänavu viiendat korda. Kui varasemalt on „Stencibility” toimunud vaid Tartus ja Tallinnas, siis sel aastal jõudis festival esimest korda ka mujale. Festivali korraldaja Sirla rääkis, et nüüdsest kavatsebki ta igal aastal mõne väikelinna festivali programmi kaasata.

„Stencibility” põhirõhk on, nagu ka varasematel aastatel, siiski Tartus. Sinna tulevad tänavu kunstnikud Prantsusmaalt ja Lätist. Festival esitleb Tartu tänavakunstikaardi paberversiooni ja avatakse ka tänavakunstnike näitus „Purgist välja lastud džinn”. Lisaks sellele toimub festivalipidu ja festivalipäev loengute, töötubade ja filmiga ning Tartu tänavakunsti tutvustavad giidiga rattatuurid.