Menu

.      

5 kasulikku nõuannet, et suvine autosõit mööduks muretult

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Pilt on illustratiivne FOTO: pixabay.com

Kas on midagi veel mõnusamat, kui sumedal suvel mööda Eesti ja välismaa teid autoga kilomeetreid mõõta, ümbritsevat ilu nautida ja uusi piirkondi avastada? Ent mida teha selleks, et autoreis mõnusalt kulgeks?

1. Vii oma sõiduk reisikorda. Teosta sõidukile reisieelne kontroll - vaheta vajadusel õli, lase kontrollida veermik ning vedelike tase. Samuti vaata üle tagavararatta seisukord, vajalikud vahendid rehvivahetuseks või võta kaasa rehviparandusvaht, mis päästab sind edukalt juhul kui rehviga midagi väiksemat juhtub.

2. Veendu, et kohustuslik liikluskindlustus kehtib. Liikluskindlustus on kohustuslik kõikjal, selleta liigelda ei tohi. Lisaks soovitame kaasa võtta rohelise kaardi - see on kehtivat liikluskindlustust tõendav dokument välismaal ja on kohustuslik reisimisel väljaspool Euroopa Liitu. Rohelise kaardi saab iga kindlustuspoliisi omanik küsida oma kindlustusandjalt. Liiklusõnnetuse korral hüvitatakse kahjud kannatanule seaduste põhjal, mis kehtivad õnnetuse toimumise riigis. Liikluskindlustuse kehtivust saab igaüks kontrollida Liikluskindlustuse fondi kodulehelt. (siit: https://vs.lkf.ee/pls/xlk/!sysadm.ic_insurance_cover_pkt.show_form?p_purpose=DRIVE)

3. Sõlmi ka koguriskikaitsega kaskokindlustus. See hüvitab pea kõik sõidukile põhjustatud ettenägematud ja ootamatud kahjud, hoolimata süüdlasest või õnnetuse toimumise kohast. Seega aitab kaskokindlustus maandada riski, et reis liiga kulukaks osutuks. Õnnetuse juhtudes, tasub siiski alati ka väikseimast plekimõlkimisest pildid teha, seda nii lähivaates kui suures plaanis ning pidada nõu oma kindlustusandjaga.

4. Pane tasuta autoabi number telefoni ja autosse. Veendu, et sinu kindlustusega kaasnev 24h hädaabi teenus kehtiks kogu reisiteekonnal ning hüvitaks kõik mõistlikud ja põhjendatud kulutused ning vajadusel ka katkise auto Eestisse transportimise. Näiteks pukseerimisteenus välisriigis võib äärmiselt kulukaks osutuda.

5. Ole valmis reisi katkemisega seotud kuludeks. Kodumaal reisides tasub uurida, kas kaskokindlustusest on abi ka juhul kui õnnetuse tagajärjel on autoga reisi jätkamine võimatu. Pikema autoreisi puhul soovitame lisaks sõlmida ka välisriigis kehtiva reisikindlustuse, mis hüvitab muuhulgas ka ravikulud. Nii enne reisi katkemist tehtud ettemakstud kulutused kui ka kulud, mis on seotud sellega, kui keegi reisiseltskonnast peaks haigestuma.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD