Menu

.      

Koroonaviirus on Eestis nõudnud 24 inimese elu

  • Kirjutas BNS

Viimase ööpäeva jooksul tuvastati Eestis 37 uut koroonaviirusesse nakatunut, viirus on nõudnud kokku 24 inimese elu.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1277 koroonaviiruse COVID-19 viiruse testi, neist kolm protsenti ehk 37 osutusid positiivseks, edastas terviseamet.

Rahvastikuregistri andmetele tuginedes tuli ööpäevaga uusi koroonaviiruse juhte Harjumaal juurde 20, Tartumaal kuus, Saaremaal kolm, Ida-Virumaal, Järvamaal ja Võrumaal võrdselt kaks ning Pärnumaal üks. Ühel juhul oli positiivse vastuse saanu isikukood teadmata. 

Kolmapäeva hommiku seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 139 inimest, kellest 11 on juhitaval hingamisel. Haiglatest on välja kirjutatud 72 inimest.

COVID-19 tõttu suri viimase ööpäeva jooksul Lääne-Tallinna keskhaiglas ravil olnud 92-aastane naine, Kuressaare haiglas olnud 73-aastane mees ning 53-aastane naine. Terviseameti teatel anti esmaspäeval Kuressaare haiglas surnud 73-aastase mehe surmast teada tagantjärgi. Kokku on COVID-19 tõttu Eestis surnud 24 inimest.

Alates kolmapäevast saavad perearstid põhjendatud kahtluse korral suunata testimisele kõiki koroonaviirusele viitavate sümptomitega inimesi sõltumata vanusest ja kaasuvatest haigustest. Inimeste jaoks testimise korralduses muudatusi ei tule, haigestumisel tuleb jätkuvalt pöörduda oma perearsti poole, kes otsustab testimise vajalikkuse üle ning suunab inimese testimisele. Arst hindab individuaalselt iga üksikut juhtumit.

Testimisstrateegia uuendamise eesmärk on saada täpsem epidemioloogiline ülevaade SARS-CoV-2 levikust Eestis, et täpsemalt hinnata seniseid sekkumisi ja planeerida järgnevaid meetmeid. Olukorra muutumisel vaadatakse testimise põhimõtted uuesti üle.

Eestis on kokku tehtud 24 813  testi, neist 1185 ehk viis protsenti olid positiivsed. Viimastest 37 protsenti on Saare maakonna ja 32 protsenti  Harju maakonna elanikud, Ida-Viru, Tartu ja Võru maakonna osakaal positiivsetest vastustest on kõigil kuus protenti. Vanusgruppide vaates on 26 protenti positiivsetest vanuses 65 ja enam eluaastat. 


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD