Menu

.      

Lõuna-Eesti erihooldusteenuste keskuses on liiga palju asukaid

  • Kirjutas BNS

Foto on illustratiivne FOTOD: Aigar Nagel

Lõuna-Eesti Erihooldusteenuste Keskust kontrollinud õiguskantsleri Ülle Madise nõunikud leidsid, et hooldekodus elas rohkem inimesi, kui tegevusloaga oli lubatud ning teenust osutati aadressil, mida ei olnud loale märgitud.

Ööpäevaringse erihooldusteenuse osutaja võib teenust pakkuda vaid tegevusloal märgitud asukohas ning teenusesaajaid ei või olla rohkem, kui on tegevusloal kirjas, märkis õiguskantsler kontrollkäigu kokkuvõttes.

Erihoolekandeasutuse tervisekaitsenõuete kohaselt tohib ühte magamistuppa majutada kuni kaks inimest. Ruumikitsikuse ja hooldekodu elanike eripärade tõttu on hooldekodus kasutusel ka kolmekohalisi tube.

Ruumikitsikus võib tekitada inimeste vahel pingeid ja turvalisusprobleeme, kuna hooldekodu on klientide kodu ja magamistuba on olemuslikult nende isiklik ruum. Ülerahvastatud magamistoad ei taga aga piisavat eraldatust ja psüühikahäirega inimesele vajalikku privaatsust.

Magamistoa minimaalne pindala ja voodikohtade arv on kehtestatud ka selleks, et paremini kaitsta hooldekodu elanike tervist ja tõkestada haiguste levikut, lisas õiguskantsler.

20 PÄEVA ENIMLOETUD