Menu

.      

Võru linna kahe suurema kooli direktorid nakatusid koroonaviirusega

  • Kirjutas BNS

Võru viimatine puhang sai alguse 18. septembri linnavalitsuse koosolekust, kus osalesid ka Kreutzwaldi kooli direktor Taavi Karu ja kesklinna kooli direktor Kaare Lill.

Võru linnavalitsus otsustas neljapäeval saata linna kaks suuremat kooli distantsõppele, vältimaks koroonaviiruse levikut - nüüd on mõlema kooli juhid andnud positiivse koroonaproovi, kirjutab Lõuna-Eesti Postimees. 

Võru viimatine puhang sai alguse 18. septembri linnavalitsuse koosolekust, kus osalesid ka Kreutzwaldi kooli direktor Taavi Karu ja kesklinna kooli direktor Kaare Lill. Võru linnavalitsuse koldest on praeguseks nakatunud 15 inimest. Üheksast juhtumist teatati reedel ja neljast laupäeval.

Linnapea Anti Allas sõnas, et terviseameti viimaste päevade koroonastatistika ei pruugi olla täpne ja olukord võib linnas olla hullemgi. «Tuleb juurde nakatunuid, kes ei kajastu veel tänases statistikas."

"Minu esimene test oli negatiivne, kuid teine kahjuks positiivne,» rääkis Taavi Karu, kes lasi teise testi teha isiklikul algatusel: kartuses, et esimene tehti liiga vara. Karu sõnul oli teise testi tulemus ootuspärane, sest tal olid ja on haiguse sümptomid, näiteks palavik. «Enesetunne on praegu siiski täitsa hea,» lisas ta. «Pole väga aega haige ollagi, kooli töö vajab korraldamist. Minu lähikontaktsete hulgas on nüüd ka õpetajaid, kes ei saa koolimajast distantsõppe tunde anda, vaid peavad seda tegema kodust,» lausus Karu. «Võtame siiski päeva korraga, praegu tuleb kiiresti reageerida ja olukorraga kohaneda.»

Linnavalitsus otsustas neljapäeval, et ennetusmeetmena on mõistlik saata 25. septembrist Võru kesklinna kool, Kreutzwaldi kool ja linna huvikoolid distantsõppele, esialgu 2. oktoobrini. Lasteaiad ja Järve kool jätkavad esialgu tavapärast tööd. Allase sõnul võtab testitulemuste teadasaamine praegu varasemast rohkem aega. «Eelmisel päeval võetud proov ei pruugi järgmise päeva statistikas kajastuda – tulemused tulevad päevase nihkega,» lausus Allas. «Mõni inimene sai positiivse vastuse teada ka pühapäeva hommikul, kuid statistikas seda veel polnud. Isolatsioonis on need, kellele terviseamet on helistanud ja kelle puhul on välja selgitatud lähikontakt mõne nakatunuga,» rääkis Allas, kes on ka ise praegu isolatsioonis.

Võru gümnaasiumi direktor Karmo Kurvits teatas reedel, et kool jätkab tavapärast tööd. «See tähendab, et õpe läheb edasi kontaktõppe vormis,» kinnitas Kurvits, kelle sõnul tehti otsus koostöös terviseameti ning haridusja teadusministeeriumiga. Koroonakoldeks saanud linnavalitsuse koosolekul osales 19 inimest, kelle koroonaproovi tulemused on selgunud jupphaaval. Võru Kreutzwaldi kool suleti viiruse kartuses juba kolmapäeval.

Võru linnavalitsus teatas reedel ka, et on saanud terviseametilt tungiva soovituse lükata kaheks nädalaks edasi kõik avalikud üritused. Samuti suletakse selleks ajaks kultuurimaja Kannel.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD