Menu

.      

Täiendatud! Ööpäevaga tuli juurde 470 koroonapositiivset ja suri kaks inimest

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 4720 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 470 ehk 10 protsenti testide koguarvust ning suri kaks inimest.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 225 inimesel. Harjumaa uutest juhtumitest 159 on Tallinnas.

Ida-Virumaale lisandus 130 ning Tartumaale 46 uut positiivset koroonaviiruse tuvastamise testi tulemust. Lääne-Virumaale lisandus 16 uut nakatunut, Viljandimaale üheksa. Jõgeva-, Pärnu- ja Raplamaale lisandus kuus uut nakatunut. Valga- ja Põlvamaale lisandus neli uut nakatunut. Läänemaale lisandus kolm ning Hiiu-, Saare-, ja Järvamaale lisandus kaks uut nakatunut. Võrumaale lisandus üks uus nakatunu ning kaheksa positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 366,37 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 6,9 protsenti.

4. detsembri hommikuse seisuga viibib haiglas 222 COVID-19 patsienti, kuvatakse 223 aktiivset juhtumit, kuna kahe haigla vahel ei registreeritud teise haiglasse üleviimist, vaid registreeriti teises haiglas uus juhtum. Juhitaval hingamisel on 11 patsienti, kaks inimest viidi üle mitte-COVID-19 osakonda, üks inimene tunnistati valepositiivseks. Koju saadeti 22 inimest ja kaks inimest viidi üle teise haiglasse. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati 34. Ööpäeva jooksul suri kaks koroonaviirusega nakatunud inimest: 63-aastane mees ja 93-aastane mees. Kokku on Eestis surnud 125 koroonaviirusega nakatunud inimest.

4. detsembriks on haiglates lõpetatud 853 COVID-19 haigusjuhtumit 834 inimesega. 4. detsembri seisuga on tervenenud 8309 inimest. Neist 6354 inimese haigusjuhtum on lõpetatud, 1955 inimese puhul on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on koroonaviiruse tuvastamise võimekuse tekkimisest 2020. aasta kevadest tehtud üle 499 500 viiruse SARS-CoV2 määramise testi. Esmaseid positiivseid teste on kokku olnud 13 939.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse (TEHIK) andmetel on tänase seisuga HOIA rakendust alla laaditud 221 251 korda. Läbi rakenduse on end haigeks märgitud 1062 korda, millest aktiivseid haigusjuhte on hetkel 466.

Põhja regionaalosakonna uutest juhtumitest 24 juhtumi puhul on nakatumise päritolu varasem kontakt haigega. 39 juhtumi nakatumise päritolu teadmata, üks juhtum toodi Venemaalt sisse. Ülejäänud juhtumid on täpsustamisel.

2.-3. detsembril põhja regionaalosakonda lisandunud juhtumitest 189 korral sai inimene viiruse läbi perekondliku-, töö- või muu lähikontakti varasema haigestunuga. 158 juhtumi puhul nakkusallikas ei selgunud, välismaalt toodi viirus sisse kuuel juhul ehk Venemaalt, Ukrainast, Rootsist, Tšehhist. Ülejäänud juhtumite asjaolud on endiselt täpsustamisel.

Põhja regionaalosakonna jälgimisel on ligi 15 500 inimest, kellest 2375 on nakatunud. Kokku saab põhja regionaalosakonna tööpiirkonnas eristada 22 kollet. Kõige enam on töökoha, tutvusringkonna ja kooli koldeid.

Ööpäeva jooksul Lääne-Virumaale lisandunud viis juhtumit anti üle põhja regionaalosakonnale, kolmel juhul sai inimene nakkuse pereliikmelt, kolmel juhul nakatuti töökohal, ühel juhul tuttavate käest, ühel juhul koolist ja kolme juhtumi asjaolud on täpsustamisel. Ida-Virumaale ööpäevaga lisandunud nakatunutest 34 inimest sai viiruse pereringist, 28 töökohalt, 15 tuttavate käest, 11 koolist, üheksa tervishoiuasutusest, neli hoolekandeasutusest ja kolm lasteaiast. Ülejäänud viimase ööpäevaga lisandunud nakkusjuhtumite asjaolud on selgitamisel.

Ida regiooni tööpiirkonnas on 30 aktiivset kollet. Kõige rohkem on töökoha ja kooli koldeid.

Ida regionaalosakonna jälgimisel on üle 6100 inimese, kellest nakatunud on 1256.

Ööpäeva jooksul lõuna regiooni lisandunud uute nakkusjuhtumite asjaolud on selgitamisel.

3. detsembril Tartumaale lisandunud 15 juhul nakatuti perekonnas, kuuel juhul nakatuti õppeasutuses, kolmel juhul töökohal, kahel juhul sõpruskonnas, kahel juhul huvitegevuse käigus, ühel juhul tuttavalt, ühel juhul hoolekandeasutuses ja ühel juhul toodi nakkus sisse välismaalt. Põlvamaale lisandunud kahel juhul nakatuti perekonnas ning kahel juhul on nakkusallikas teadmata. Viljandi-, Jõgeva-, Võru- ja Valgamaale lisandunud juhtumite nakkusallikad on teadmata.

Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on ligi 6100 inimest, kellest 727 on nakatunud ning nakatunute number sisaldab ka põhja regionaalosakonna jälgitavaid. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on 21 aktiivset kollet. Kõige enam on õppeasutuse ja töökoha koldeid.

Saaremaale lisandunud ühel juhul on nakkusallikas teadmata, Läänemaal ühel juhul nakatuti töökohas. Pärnumaale lisandunud neljal juhul nakatuti perekonnas, üks juhtum toodi sisse Soomest ja ühe juhtumi nakkusallikas on teadmata. Ülejäänud lääne regionaalosakonna juhtumite asjaolud on selgitamisel.

Lääne regionaalosakonna jälgimisel on ligi 1300 inimest, kellest 176 on nakatunud. Lääne regionaalosakonna jälgimisel on kaks kollet -  üks koolikolle ja üks töökoha kolle.

20 PÄEVA ENIMLOETUD