Menu

.      

Koroonaviirusesse haigestumuse intensiivsus Eestis on väga kõrge

  • Kirjutas BNS

Koroonaviirusesse haigestumuse intensiivsus Eestis on väga kõrge ning on oluliselt kasvamas Pärnumaal ning endiselt levib viirus laialdaselt Harjumaal ja Ida-Virumaal.

Ulatuslikud piirangud Harjumaal ja Ida-Virus kestavad vähemalt jaanuari lõpuni. Harjumaa ja Ida-Virumaa koolides taastatakse kontaktõpe alates 25. jaanuarist.

Selleks, et meditsiinisüsteem vastu peaks ja ei seataks ohtu teiste inimeste elu ja tervist, peab  kinni pidama kõigist abinõudest, mis tervise kaitseks on kasutusele võetud. Tuleb vältida kontakte, hoida distantsi ja kanda maski. Samuti tuleb viia oma kontaktid teiste inimestega miinimumini ning olla võimalikult palju kodus, et vähendada riski ise nakatuda ja kanda nakkust pereringis kellelegi edasi.

Sellest aastast makstakse haigushüvitist alates teisest haiguspäevast. Õigus haigushüvitisele on ka COVID-19 haige lähikontaktsel eneseisolatsioonis viibitud päevade eest.

Töötaja omavastutus on esimene haiguspäev, tööandja maksab hüvitist teisest viienda päevani ning haigekassa maksab hüvitist alates kuuendast päevast.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD