Menu

.      

Tartus leiti põlenud auto alt surnud naine

Võrumaa TeatajaPolitsei avastas laupäeva öösel Tartus põleva auto alt naise surnukeha, lähedalasuvas korteris süütas naine enda ja lapse.

Kell 0.48 sai häirekeskus teate Tartus Lääne tänaval põlevast sõiduautost Mazda, teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja BNS-ile. Sündmuskohale saadeti nii politseinikud kui päästjad. Sündmuskohale läinud politseinikud avastasid kustutustööde järel sõiduki alt teibiga kinni seotud 30-aastase Sigridi surnukeha.

Tuvastamaks võimalikult kiiresti kuriteos kahtlustatavat kontrollisid politseinikud üht Lääne tänava korrusmaja korterit, kus auto omanik elas. Korteriukse taha jõudnud politseinikud kuulsid lapse valju nutmist, tundsid samas ukse vahelt tulevat suitsu ja bensiini lõhna. Ohu tõrjumiseks otsustati päästjate abiga koheselt korteriuks maha murda.

Lõuna prefektuuri kriminaalbüroo juht Meelis Saarepuu ütles, et korterisse sisenenud politseinikud avastasid põlevast voodist leekides naise, kes hoidis süles poisslast. „Politseinikul õnnetus 3-aastane laps naise sülest jalgupidi ära tõmmata, misjärel laps kustutati leekidest ning anti kiiresti üle meedikutele. Jätkuvate kustutustööde käigus õnnestus päästjatel ka ülejäänud tuli summutada ning 33-aastane naine leekidest päästa,“ lisas ta.

Haiglas tuvastati mõlemal kannatanul kuni 20 protsendi kehapinna ulatuses põletushaavu. Praegu on poisslaps raskes seisus haiglas ning meedikute pideva järelevalve all. Meedikute sõnul on lapse terviseseisund raske, kuid stabiilne. Naine viibib samuti haiglas.

Esialgse info kohaselt süütas nii maja ees olnud sõiduki kui ka korteri 33-aastane Eleri, kes tulest päästeti. Hukkunud naise surnukeha saadeti kohtuarstlikku ekspertiisi.

Kriminaalpolitseinikud jätkasid sündmuskohal asjaolude selgitamist ja tuvastasid, et sõiduki alt leitud surnud naine ning korteripõlengus osalenud naine olid sõbrannad ning juhtunu sai arvatavasti teoks isiklikest suhetest tingitud probleemidest.

Täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustas Tartu kriminaaltalitus kriminaalmenetluse karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb tapmist. Kriminaalpolitseinikud jätkavad täiendatud jõududega antud sündmuse asjaolude selgitamist. Kohtueelset menetlust juhib Lõuna Ringkonnaprokuratuur.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD