Menu

.      

Raha voolab Lätti …

Pildil vasakule jäävad Valga Rimi ja Selver ning paremal on Läti Valka, mille südalinnas on alkopood alkopoes kinni. Kuid kohalikud soovitavad minna kaugemale, linna äärealal asuvasse piiripunkti ladu-kauplusse. Foto: FOTOSFERA / ANDREI JAVNAŠAN

KAUBATURISM • Kui eile ennelõunal küsisime Läti Valkas kohalikult härrasmehelt, et kust tema soovitaks Valkas alkoholi osta, jäi mees pikalt mõttesse, sest alkopoode on Valkas nii palju, et ühe käe sõrmedest ei piisa ja kõiki ei tule korraga meeldegi.

Valgast pärit eestlannast pereema rõhutas, et tema viinast-suitsust ei hooli, tema käib naabrite juures toiduaineid ostmas, ja näitas kotis olevaid toidukaupu.

„Seekord tulin siia ostma linnuliha, sest näiteks väga maitsev kanarulaad maksab neli eurot ja kalkunikints 1,95 eurot kilo,” ütles pereema.

Põlva tarbijate ühistu juhatuse esimees Peeter Urman kurtis nädala algul rahandusministrile, et ei saa rääkida ainult alkoturismist, sest kui juba Lätti sõidetakse, siis ostetakse kõike tarvilikku alates jookidest, sigarettidest kuni toidukaupade ja tarbeesemeteni välja.

„Väikepoodide kahjumid on ületamas taluvuse piiri,” ütles Peeter Urman.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD