Menu

.      

Viis nippi, kuidas säästa raha suvepuhkuse jaoks juba praegu

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Nagu öeldakse, siis tali taeva ei jää, aga sama kehtib ka suvega. Isegi kui õues on veel rõske või tuisune, on just talvel paras mõelda suvepuhkusele. Sinna on ju ometigi aega vähem kui pool aastat! Kui aga mõelda suvepuhkusest, tekib enamiku inimeste kohale murepilv. „Kuidas nautida puhkust, kui raha on vähe?” võid endamisi küsida. Selleks, et puhata argimuredest ja nautida suvepäikest, on mõistlik hakata juba varakult raha kõrvale panema.

Kui ka järgnevate kuude jooksul peaks tekkima kiire rahavajadus, siis võib appi tulla lantop.se, kust leiad enda jaoks kasulikud pakkumised ja saad probleemi lahendatud ilma, et peaksid säästude kallale minema. Muidu peaksid aga kibekiirelt alustama raha säästmist – siin on viis nippi, mis aitavad sul seda lihtsamini teha.

1. Tee endale puhkusefond

Kõigepealt peaksid sa eraldama oma igapäevase raha ja muud kulutused puhkusefondist. Olgem ausad, seni kuni sul on raha pangakontol, kipub see nagu ära sulama, sest kui kontol on veel raha, kipud seda ka uljamalt kulutama.

Selle vältimiseks tee endale näiteks eraldi hoiukonto, kuhu puhkusesääste kanda või kui sa ei soovi kasutada elektroonilisi vahendeid, pane raha lihtsalt eraldi ümbrikusse, purki või hoiupõrsasse. Vahet ei ole, millise meetodi sa valid, kuid eralda puhkuseraha igal juhul oma muudest säästudest ja sissetulekust.

2. Säästa sularahas

Isegi, kui sa ei ole tavaliselt suur sularahasõber, annab sularahas säästmine sulle reaalsema tunde, kuna säästud on käega katsutavad, mitte ei ole lihtsalt number hoiukontol. Sularahas säästmine võib olla ka jooksvalt lihtsam, näiteks kui sa maksad sularahaga toidupoes, võid panna vahetusraha säästupurki. Nii kogud raha kiiremini, kui arvatagi oskasid!

3. Tee sõbraga kihlvedu

Kui sul jääb motivatsioonist puudu, tee säästmisest väike võistlus sõbraga. Näiteks võite kihla vedada, kumb jõuab bikiinihooajaks rohkem raha kõrvale panna ning kaotaja peab võitjale jäätise välja tegema.

Kui sa räägid oma säästuplaanist kellelegi teisele, on kohe ka motivatsiooni rohkem, sest keegi teine nii-öelda valvab säästmise üle ja aitab sul paremini järge pidada ka siis, kui sul hakkavad näpud sügelema säästuraha kasutamise järele.

4. Säästa midagi iga nädal

Säästmisest rääkides, siis paljud inimesed satuvad kergesse paanikasse, kuna kardavad, et ei jõua lihtsalt raha kõrvale panna niigi väikese palga kõrvalt.

Säästmine ei tähenda aga seda, et tuleks kõrvale panna korraga sadu eurosid. Tegelikult tähendab see eelkõige seda, et distsiplineerid oma rahakasutust nii, et paned iga natukese aja tagant midagi kõrvale. Näiteks võid teha endaga kokkuleppe, et paned iga nädal kõrvale kaks eurot. Kuus tähendab see kaheksa eurot, mis pole eriti palju, kuid kuue kuu pärast on see juba 48 eurot! Ning seda üksnes kaheeurose säästmisega.

Korraga ei tule oma rahakotist ära panna meeletuid summasid – iga säästetud euro on võidetud euro. Mõtle kui tore on suvekuudel võtta kas või see säästetud umbes 50 eurot – seda summat ei pruugi niisama suvepuhkuse ajal tagataskus olla. Kui aga säästad iga nädal kas või natuke, on sul varsti see summa olemas.

5. Ära kasuta sääste millegi muu jaoks

Suvepuhkuse jaoks raha säästmine toimib ainult siis, kui sa ei kasuta sääste enneaegu. Hoia oma puhkusefondi – muud igapäevased rahamured saab lahendatud ka teistmoodi, näiteks mõningate asjade müümisega või väikese lisatöö leidmisega. Variante on lõputult!

Kui sul tekib aga olukord, kus on vaja kahtlemata laen appi võtta, vaata laenuvõrdlusportaalist, kust leida parim 500eurone SMS-laen (bästa sms lån 500), mis lahendaks mure kiiremas korras. Hakka raha säästma juba täna ja saad muretult nautida suvepuhkust!


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD