Menu

.      

Juristist ja lukksepast lambakasvatajateks – maale elama asumine oli kindel valik

  • Kirjutas Heleri Lakur

Rity-Marleen ja Vardo Valli rajasid Võrumaa metsade vahele oma esimese ühise maakodu, kus poniaretuse kõrval alustati hiljuti ka lambakasvatusega. Pildil on noored talunikud koos pisitütar Mia-Adrianaga ning selja taga äsja uue kodu leidnud Dorpertõugu lambad. Foto: AIGAR NAGEL

Rity-Marleen (26) ja Vardo Valli (28) on rajanud maaliliste vaadetega Võrumaa metsade vahele Setomaale oma kodu, kus peale pisitütar Mia-Adriana (1,2) kasvavad talus lambad, šetlandi ponid, hobused ning mitukümmend teist sulelist ja karvalist.

Elu keset põldu

Tegelikult laius noorte maakodu asemel veel neli aastat tagasi suur põld ja veel kümme aastat tagasi ei teadnud noored, et tulevad maale tagasi elama. Ühte väikseimasse külla Setomaal elama asudes otsustasid nad, et maja ehitavad nad endale ise. Esimesed hobused olid aga juba enne isikliku majapidamise loomist olemas. Need kuulusid Rityle, kes nakatus hobuarmastusega juba Tartus elades. Kannapöörde tegid noored oma elus siis, kui linnas elamisest villand sai. „Kui me Vardoga kokku saime, elasime algul Tartus. Siis läks ta sõjaväkke. See aeg pani meid mõlemaid kuidagi teisiti mõtlema. Kui maaelu peale mõtlema hakkasime, siis tuli tunne, et ei ole mõtet asjaga oodata. Hakkame kohe pihta. Lihtsalt tulime maale ära. Meil ei olnud tööd, mitte midagi,” jutustavad noored ajast neli aastat tagasi.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD