Menu

.      

Võrumaa puuetega inimeste eest seisev Piia Õispuu: „Ükski puue ei ole inimese tunnusjoon”

  • Kirjutas Heleri Lakur

Rahvusvahelist puuetega inimeste päeva tähistati sel aastal Võru Kandles meeleoluka tänuürituse ja kontserdiga. Foto: AIGAR NAGEL

3. detsembril tähistati puuetega inimeste päeva. Rahvusvahelist päeva tähistati ka Võru maakonnas juba 18. korda. Võrumaa puuetega inimeste koja eesmärk on aastast aastasse aidata märgata keskkonna- ja sotsiaalseid tõkkeid ning neid üheskoos lahendada.

Oluline on märgata erinevust

„Ükski puue EI OLE inimese tunnusjoon. See, mis on meile omane, me tunnusjoon, tuleb me hingest – sellest väest, mis on me sees. Meil kõigil on elus erinevad tervisehäired. Mõni meist vajab liikumiseks ratastooli, teine kuulmiseks kuuldeaparaati, kolmas prille või valu leevendamiseks ravimeid. Erinevus on selles, et sageli ei takista tervisekahjustus elus kaasa löömast, puue aga võib seda teha,” sõnab Võrumaa puuetega inimeste koja tegevjuht Piia Õispuu oma avakõnes rahvusvahelise puuetega inimeste päeva tänuüritusel.

FOTO: Aigar Nagel

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD