Menu

.      

FOTOD Lastekaitsepäev möödus Võrumaal pannkookide ja mustkunsti tähe all

  • Kirjutas Kadi Annom

Antsla Kuuseparklas peeti lastekaitsepäeva üsna suurejooneliselt. Sisukas õhtu kestis kella 18–21. Kava algas mustkunstnik Fred-Eriku ülesastega. Fred jutustas lastele, et tegi oma esimese triki tervelt 16 aastat tagasi ja et see oli küpsisekaotamise trikk. Lastekaitsepäeva tipphetkeks oli kindlasti uuenenud Antsla noortekeskuse avamine. Pärast lustiti batuudil, söödi torti ning väga populaarseks osutus ka põgenemistuba. Järjekord põgenemistuppa lookles hiliste tundideni. Tõmbenumbriks olid ka rõngaga pudelipüük ning õnneloos. Fotod: AIGAR NAGEL

Teisipäeval, 1. juunil tähistati lastekaitsepäeva. Lastekaitsepäeva tähistamine sai alguse 1925. aastal Genfis toimunud ülemaailmsel konverentsil. Kuigi riigid tähistavad lastekaitsepäeva erinevatel aegadel, on Eestis kinni peetud tavast tähistada lastekaitsepäeva juunikuu esimesel päeval. Lastekaitse Liit alustas lastekaitsepäeva tähistamist üle 30 aasta tagasi.

Riigikogu täiendas lipupäevade loetelu möödunud aasta 12. novembril, lisades sinna kaks uut lipupäeva: lastekaitsepäeva 1. juunil ja vanavanemate päeva septembrikuu teisel pühapäeval. Nii oli tänavu 1. juuni esimest korda ka lipupäev.

Lastekaitsepäeva tähistati mitmel erilisel moel ka Võrumaa eri paigus.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD