Menu

.      

Kagukeskusesse kerkib paariks päevaks professionaalne vahakujude näitus

  • Kirjutas Kadi Annom

Peagi avatakse Kagukeskuses vahakujude näitus, mille kuraatoriks on skulptor ja näituste korraldaja Armen Arutjunjan.  Fotol koos Kariibi mere piraatidest tuntud näitlejate Keira Christina Knightley ning Johnny Deppi järgi tehtud vahakujudega.  Foto: AIGAR NAGEL

Lähipäevil saab Võru Kagukeskust külastades visiteerida ka sealsesse ühte müügiboksi üles seatud ligi poolesajast vahakujust koosnevat näitust.

Väljapanekus on vaatamist nii suurematele kui ka väiksematele ning näituse kuraatori Armen Arutjunjani sõnul on näitust külastama oodatud ka koolid, sest elusuuruses on näha nii mõnedki ajaloolised figuurid. Nende hulgas Peeter I, Napoleon, Hitler, Salvador Dali, Da Vinci. „Mõne karakteri puhul eeldatakse millegipärast, et ta oli näiteks väga lühike mees. Tegelikult see nii ei ole. Hea on elusuuruses neid kujusid näha, et tekiks võrdlusmoment,” tõdeb Arutjunjan. Tähelepanu köidavad ka pisemate lemmikud, erinevate multifilmide karakterid.

Arutjunjani sõnul on üles seatud umbes 40 vahakuju ja loomutruud kunstiteosed on tehtud oma ala juhtivate meistrite käe all. „Iga kuju valmistamiseks läheb tarvis ligi paarkümmend kätepaari ja töö võtab aega kuskil pool aastat. Näoelemendid, nagu näiteks kulmud ja ripsmed, on loomulikust karvast ja kinnitatud ühekaupa. Sama on ka juustega, mis on naturaalsed ja ühe karva kaupa lisatud. Ühel kujul on peas umbes 150 000 juuksekarva. Kui vaadata vahakujude käsi, siis ka need on ütlemata tõetruud, näha on nahastruktuur ja isegi veresooned,” selgitab näituse kuraator.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD