Menu

.      

Võru ja Põlva tantsijad said kaela MMi kuldmedali

  • Kirjutas Andre Laine

Võru Tantsukeskuse ja Põlva Meie Stuudio noored tantsijad tulid tänavatantsu maailmameistrivõistlustelt tagasi kuldmedalitega.

Võru Tantsukeskuse ja Põlva Meie Stuudio tantsijad võitsid nädalavahetusel Poolas tänavatantsu maailmameistrivõistlustel kuldmedali. Tantsijate kava autor ja juhendaja on Andre Laine.

IDO (International Dance Organization) tänavatantsu maailmameistrivõistlused toimusid 2.-4. september Poolas Tomaszow Mazowieckis ning seal võistlesid tantsijad 16 riigist: Serbiast, Soomest, Prantsusmaalt, Saksamaalt, Ungarist, Itaaliast, Poolast, Tšehhist, Slovakkiast, Taanist, Mongooliast, Sloveeniast, Ukrainast, Türgist, Lõuna-Aafrika Vabariigist ja Eestist.

Neljakümnest Põlva ja Võru tantsijast koosnev rühm esindas Eestit ainukesena ja osales kategoorias General Large productions All agegroups (suur lavastus kõigile vanusegruppidele). 8minutilise lavastuse pealkirjaks oli "Elu farmis", mis jutustas elust maal. Andre Laine juhendatud tantsijad on  osalesid samas kategoorias juba neljandatel maailmameistrivõistlustel, varasemal kolmel aastal saadi hõbemedalid. Nüüd lõpuks teeniti Eestile esmakordselt ka maailmameistri tiitel ehk kuldmedal.

Kõik Eesti tantsijad olid MM-l esimest korda. Võistluspaik Arena Lodowa hall pani noortel silmad särama ja neil oli võimalus vaadata tantsijaid üle maailma. Koduteel räägiti bussis mitmest meeldejäänud kavast ja tantsust. Tantsukooli üks eesmärk ongi viia noori võimalikult palju välisvõistlustele ja arendada nende silmaringi tantsumaastikul.

Reisikorralduse, kostüümide ning dekoratsioonide eest kandsid hoolt Airika Pruul, Eleriin Adason, Egle Laine, Erki Pruul ja Egle Pärnasalu, prooviruumide eest tänavad tantsijad Tilsi Põhikooli ja Võru Kreutzwaldi Kooli.

Nii Põlva Meie Stuudio kui Võru Tantsukeskus kuuluvad Estonian Dance Organization (EDO) liikmete hulka, kes on omakorda IDO liige ning omab õigust saata esindajaid rahvusvahelistele tiitlivõistlustele. 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD