Menu

.      

Tellijaauhinna võitja Vahur Kolling on sõitnud sada (?) korda ümber maakera

  • Kirjutas Kalev Annom

Miljoneid ja miljoneid kilomeetreid bussirooli keeranud Vahur Kolling räägib, et vahetab ajalehti tuttavatega ja nii saab elust parema ülevaate. Ilma lehti lugemata aga ei saa. Foto: KALEV ANNOM

Võrumaa Teataja järjekordse tellijaauhinna võitis viiekordne vanaisa Vahur Kolling Võrust, kes ei taha esiti kuidagi uskuda, et loosiõnn just temale naeratas.

„Ei ole midagi võitnud ja nüüd siis selline loosiõnn ajalehe tellimise eest! Loosiõnne all pean silmas ikka lotovõitu. Siiski meenub, et vist omal ajal spordilotoga sai mõned rublad võidetud,” meenutab staažikas bussijuht. „11. aprillil saab 52 aastat, kui esimest korda bussirooli istusin.”

Vahur Kolling manitseb korduvalt, et ei tasu tema juttu nüüd kohe märkmikku kirja panna ja ajalehte ei tasu sellest kirjutada. „Kas ikka on lugejate seas neid inimesi, keda minu elu huvitab! Tunnen ka mitut ajakirjanikku. Tuleb meelde Liina Valper, kes äsja lookese lehte tegi. Ka hiljuti meie seast lahkunud Ivi Kaarnat teadsin.”

Miljonid kilomeetrid bussiroolis

Vahur Kolling ei ole bussiroolis oldud kilomeetreid kokku arvutanud, kuid neid võib olla lausa miljoneid kilomeetreid. Kui julgeda arvata tagasihoidlikult, et kilomeetreid võib olla näiteks neli miljonit, siis see tähendab, et Vahur Kolling on sõitnud ümber maakera sada korda!? Siinkirjutaja julgeb arvata, et neid ümber maakera ringe peaks olema palju rohkem ja ühtlasi palun vabandust, et omavoliliselt rehnutit julgesin teha.

Roolis tekib omamoodi kindel tunne

Vahur Kolling keerab bussirooli ka praegu, mis tähendab, et ka kilomeetreid tuleb kogu aeg juurde.

„Bussirooli istudes tunnen ennast kuidagi turvaliselt, lausa koduselt. Nüüd on sõitmist vähem. Omal ajal käisin huvilistega igal pool. Olgu siis reisisihiks London või Pariis,” räägib Vahur Kolling oma kaunis kodus.

Tellijaauhindade loosimine jätkub!


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD