Menu

.      

Tänavu on tulekahjudes hukkunud 33 inimest

  • Kirjutas BNS

Tänavu on tulekahjudes hukkunud 33 inimest FOTO: Aigar Nagel

Päästeameti esialgsetel andmetel on tänavu tulekahjudes hukkunud 33 inimest ehk ühe võrra vähem kui mullu samal ajal. 

Jaanuaris hukkus tules neli, veebruaris kolm ja märtsis kaks inimest, kuid aprillis ja mais oli tulesurmasid juba vastavalt seitse ja kuus. Juunis oli üks tulesurm, juulis nõudsid leegid kaks inimelu ning augustis tules hukkunuid polnud. Septembris suri leekides kolm, oktoobris kaks ja novembris taas kolm inimest. 

Kõige rohkem on tulekahjudes hukkunud inimesi Harjumaal, kokku üheksa, järgnevad Ida-Virumaa seitsme, Tartumaa kuue, Viljandimaa kolme ning Lääne-Virumaa kahe hukkunuga. Üks inimene on leekides elu kaotanud Saaremaal, Pärnumaal, Jõgevamaal, Järvamaal, Võrumaal ja Valgamaal. 

Päästeamet tuletab meelde, et kütteperioodi eel tuleb kutsetunnistusega meistritel lasta üle kontrollida küttesüsteemide seisukord ning vajadusel tuleb need enne kütteperioodi algust lasta kutsetunnistusega pottsepal ka korda teha.

Samuti tuletab päästeamet meelde, et suitsuanduri töökorras olekut tuleb kontrollida vähemalt kord kuus, vajutades testnupule. Samuti tuleb üle kontrollida suitsuanduri kehtivusaeg. Lisaks suitsuandurile tasub eluruumidesse paigaldada ka vingugaasiandur, sest tavaline suitsuandur vingugaasi tuvastada ei suuda.

20 PÄEVA ENIMLOETUD