Menu

.      

Lõuna päästekeskuse sündmused 23.-27.dets 2021

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

FOTO: Aigar Nagel

Lõuna päästekeskuse operatiivsündmused 23. – 27. detsember 2021

Võrumaa

24. detsembril kella 8.34 ajal süttis Võrus Kose teel sõiduauto all katalüsaator. Päästjad tõstsid pneumaatiliste patjadega auto üles ja kustutasid põlengu.

Kella 11.18 ajal süttis Võrus Uuel tänaval soojenema pandud sõiduauto BMW juhipoolne armatuurialune. Kohal olevad inimesed summutasid leeke pulberkustutiga. Päästjad kustutasid tulekahju lõplikult.

Kella 16.50 ajal süttis Setomaa vallas Lüübnitsa külas elumaja pliidi soojamüüri kõrval ruutmeeter palkseina. Elanik summutas põlengut pulberkustutiga, et see laiemalt ei leviks. Päästjad võtsid tulekolletele ligipääsuks ja tuleohutuse kontrolliks lahti laekonstruktsioone. Põleng kustutati kell 17.46.

25. detsembril kella 22.39 ajal süttis Võru vallas Loosu külas elumajas led-lampide trafo kuumenemisest ruutmeeter vahelage ja soojustust. Päästjad eemaldasid kuumenenud materjalid ja kastsid põlengukoha veega üle.

25. detsembril kella 14.57 ajal süttis Antsla vallas Vaabina külas sauna korstna ümbruses vahelagi. Päästjad avasid kustutamiseks lae tarindeid.

Põlvamaa

23. detsembril kell 11.10 teatati, et Räpina vallas Meeksi külas põleb remondiruumina kasutusel olev kivihoone (6x8m), kus hulk seadmeid, tööriistu ja mõned vanad mootorrattad. Omanik märkas põlengut kui leek juba katusest välja paistis. Osa asjadest õnnestus päästjatel ja omanikul välja tuua. Ära hoiti tule levik elumajale, saunale ja kõrval asuvale telgist varjualusele, kus hoiti samuti tehnikat. Järelkustutustööd lõppesid kell 13.11. Hoone sai ulatuslikke kuuma-  ja veekahjustusi, katus kukkus sisse. Põlengu esialgseks tekkepõhjuseks arvati mõne seadme elektrisüsteemi rike.

Tartumaa

23. detsembril kell 9.22 teatati Tartus Kalda tee Maxima poes ventilatsioonitorusse kinni jäänud linnust. Päästjad avasid toru ja lind pääses vabadusse.

Kell 14.59 käisid päästjad Tartu vallas Pataste külas nelja sõiduautoga juhtunud liiklusavariil, kus tagasid tuleohutuse ja aitasid politseil liiklusohutust tagada. Hiljem eemaldati teelt purunenud detailid ja välja voolanud vedelikud.

Kella 19.29 ajal andis vingugaasiandur Luunja vallas Sirgu külas märku ruumidesse imbunud vingugaasist. Elanik andurit ei uskunud, sest tema midagi ei tundnud. Päästjad selgitasid, et vingugaas on nähtamatu ja lõhnatu ning seda aitab just seepärast õhust tuvastada ainult vingugaasiandur. Kui kohe mürgistuse sümptomeid ei avaldu, kahjustab ka vähene vingugaasi pikema aja jooksul tervist. Seekord oli vingugaas tuppa imbunud liiga vara suletud ahjusiibri tõttu. Uuest aastast on vingugaasiandur seadusega kohustuslik kõigis tahkekütteseadmetega hoonetes. Vaata rohkem www.vingugaas.ee.

26. detsembril kell 13.37 süttis Peipsiääre vallas Koosalaane külas soojapuhuriga auto soojendamisel kapotialune, mille omanik ise kustutas.

Valgamaa

23. detsembril kell 20.52 käisid päästjad Otepää vallas Põru külas veo- ja sõiduautoga juhtunud liiklusavariil, milles hukkus sõiduauto juht. Päästjad tagasid tuleohutuse ja puhastasid pärast politsei toiminguid tee segamatuks liikluseks.

25. detsembril kella 4.17 ajal süttis Tõrva vallas Piiri külas ärklikorrusega saunahoone katusealune. Elanikud püüdsid pulberkustutiga põlengut piirata, kuid see levis kiiresti kogu katusealuse ulatuses ja ärklikorrusele. Päästjad kustutasid tulekahju kell 6.18. Põlengus hävis plekk-katus ja selle konstruktsioonid ning lisaks sauna eesruumi sein. Esialgu seostatakse põlengu põhjust kütteseadme kasutamisega.

25. detsembril kell 14.23 käisid päästjad Valgas Kungla tänaval kustutamas süttinud metallist prügikonteinerit.

Kella 17.19 ajal süttis Otepää linnas Jaani tänaval elumaja korstnas tahm, leegid ulatusid korstnast välja. Päästjad kontrollisid termokaameraga hoone tuleohutust ning õnneks see ei süttinud. Majaomanik tõestas, et suvel oli korstent pühitud. Päästjad selgitasid, et vajadusel tuleb kütteseadmeid hooldada tihedamalt kui minimaalne üks kord aastas. Tihedamalt tuleb kütteseadmeid hooldada eriti siis, kui neid kasutatakse aastaringselt.

Viljandimaa

25. detsembril kell 14.38 käisid päästjad Põhja-Sakala vallas Paaksima külas nelja autoga juhtunud liiklusavariil. Päästjad tagasid tuleohutuse ja aitasid ühel kannatanul autost välja saada. Kiirabi toimetas haiglasse viis kannatanut. Kohapeal anti esmaabi kuuele inimesele. Ühtlasi aidati korraldada liiklust.

Jõgevamaa

25. detsembril kella 9.10 ajal kustutasid päästjad Adavere alevikus põlema süüdatud kuivanud puu õõne. Puu oli kukkumisohus ja sellest anti teada Põltsamaa vallavalitsusele. Päeval käidi puud veelkord kustutamas.

Jääle mineku keeldu eiranud mehe elu sattus ohtu

26. detsembril kell 15.08 teatati, et Mulgi vallas Univere külas Killaste järvel vajus ATVga järvele sõitnud mees jääst läbi. Mees suutis enne sõiduki põhja vajumist selle pealt maha hüpata ning oma elu säästa. Päästjad juhivad tungivalt tähelepanu, et veel tänagi kehtib siseveekogude jääle mineku keeld ning see ei ole põhjuseta. Jääle minek on keelatud isegi jalakäijatele, sõidukiga liiklejatest rääkimata. Veekogudel on jääolud väga erinevad ning sõidukiga põhjalikult kontrollimata looduslikule järvejääle minek on alati tõsine eluga riskimine. Veelgi ohtlikumad on olud vooluveekogudel.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD