Menu

.      

Põlva kohtumaja kinni ei panda

  • Kirjutas BNS

FOTO: pixabay

Kui varem oli kõne all, et Põlva kohtumaja ähvardab sulgemine, siis nüüd on selge, et see tegutseb edasi, kirjutab Lõuna-Eesti Postimees.

Säärase otsuse tegi IRL-i kuuluv justiitsminister Urmas Reinsalu. «Pärast kohtute töökoormuse analüüsiga tutvumist, Tartu maakohtu esimehe ettepanekute kuulamist ning Põlva kohtumaja kohtunike ja teenistujate ning maavalitsuse ja valla esindajatega kohtumist otsustasin, et Põlva kohtumaja jääb tegutsema senises asukohas,» ütles Reinsalu.

Samas toetasid kohtute haldamise nõukoja liikmed 8. detsembri istungil ühehäälselt ettepanekut liita Põlva kohtumaja Võru kohtumajaga. 11-liikmeline nõukoda on kohtusüsteemi juhtimiseks moodustatud nõuandev kogu.

Tartu maakohus plaanis 2018. aastast ühendada Võru ja Põlva kohtumaja, mis tähendanuks, et kohtupidamine oleks koondunud 25 kilomeetri kaugusele Võrru. Maakohtu esimees Liivi Loide on öelnud, et ettepaneku taga on arengud ja muudatused ühiskonnas ning ka õigusemõistmises ja kohtusüsteemis. Esiteks on tema kinnitusel vähenenud Põlva- ja Võrumaal kohtusse saabuvate juhtumite arv. Teiseks kasvab kirjaliku menetluse osa, mille käigus inimestel ei ole vaja kohtumajja tulla. Kolmandaks kasutavad kohtud elektroonilist e-toimikute süsteemi, mis võimaldab esitada ja saada dokumente ning tutvuda kohtutoimiku materjalidega arvutis, rääkis Loide.

Ta lisas, et seetõttu on oluliselt vähenenud vajadus kohtumajas käia. Üle-eelmisel aastal lahendati Põlva kohtumajas 17 üldmenetluse kriminaalasja, millest 11 asja istungil osales kannatanu või tunnistaja.

PÕLVA UUDISED