Menu

.      

Põlva maakonna säravamad tähed terviseedenduses on selgunud

  • Kirjutas Põlvamaa Tervisetuba

Põlvamaa Tervisetuba

Möödunud reedel 10.01.2020 toimus Põlva Kultuuri- ja huvikeskuses tänuüritus, kus tunnustati maakonna 2019. aasta parimaid tervisedenduse valdkonna edendajaid, teenekaid spordivaldkonna tegijaid ning säravaid kultuuritegelasi.

Tervisedenduse valdkonna tunnustamise avas Põlvamaa Omavalitsuste Liidu esinaine Enel Liin. „Magajale jätkub und ja töötegijale tööd. Arvan, et kõik inimesed, kes osalevad selle üritusel teavad aja väärtust. Tihti on ühiskonnale antud aeg tulnud nt kodu, laste, pere, oma isikliku aja arvelt. Selle aja ja nende tegude eest olen teile väga tänulik, sest läbi isikliku panuse olete teinud meie Põlvamaa suuremaks“ sõnas Liin.

Põlvamaa tervisetegu 2019. on Põlva Kooli I Olümpiamängud. Auhinna võttis vastu Põlva kooli tervisenõukogu esimees ja olümpiamängude eestvedaja Ulvi Musting. Kolm päeva kestnud olümpiamängud õpetasid väärtustama sporti, kultuuri, ajalugu, kunsti, kehalist kasvatust, oma tervist ja ausat võistlemist. Lisaks tugevnesid suhteid oma klassi, kooli ja kogukonnaga.

Sel aastal erandkorras otsutas Põlvamaa tervisekomisjon anda välja teise terviseteo auhinna. Selleks on Lootospark staadioni renoveerimine. Auhinna võttis vastu Põlva jalgpalliklubi Lootose esindaja Kristjan Mäeots.



Põlvamaa tervisesõbralik organisatsioon on Mooste Mõisakool. Auhinna võttis vastu kooli õppealajuhataja Külli Liblik. Koolis edendatakse tervislikku elulaadi, väärtustatakse noorte ettevõtlikkust ja iseseisvat tegutsemist, kiusamisvaba ja turvalist õpikeskkonda ning õpetajate toetamiseks liitus kool programmiga „Alustavat õpetajat toetav kool”, et alustav õpetaja saaks sisseelamiseks piisavalt tuge.

Põlvamaa tervisedendaja on orienteerumisklubi Põlva Kobras. Auhinna võttis vastu klubi president Nikolai Järveoja. Klubi on panustanud rahvatervise valdkonna edendamisel ligi 45. aastat, arendanud ja algatanud tegevusi, millel on oluline mõju tervislike eluviiside kujunemisele.

PÕLVA UUDISED