Menu

.      

FOTOD Eesti parimad laskesuusatajad treenivad Haanjas

  • Kirjutas Heleri Lakur

Neljapäeval oli Haanjas 30 soojakraadi, aga treeninguid palav ilm ei seganud. Võrust pärit laskesuusataja Rene Zahkna sõnul on hea, kui vahepeal on soe. Pildil vasakult (seisavad) peatreener Indrek Tobreluts, füsioterapeut Hanno Tikkerbär, analüütik Karmen Reinpõld, Mart Všivtsev, Robert Heldna, Rene Zahkna, Kalev Ermits, Raido Ränkel, treener Rain Kuresoo. Esireas suusatajad Johanna Talihärm, Grete Gaim, Regina Oja, Susan Külm. Foto: AIGAR NAGEL

Haanja puhke- ja spordikeskuses toimub sel nädalal Eesti laskesuusakoondise treeninglaager, mis algas esmaspäeval ja lõpeb sel nädalavahetusel. Eesotsas Eesti parimate laskesuusatajate ja kohalike suusakuulsuste Regina Oja, Rene Zahkna ja Raido Ränkeliga treenivad kõik koondisekaaslased esimest korda üle mitme aasta koos Haanjas.

Vähemalt kümme aastat pole seda juhtunud

„Niipalju kui mina oma treeningu- ja võistlusajast mäletan, siis vähemalt kümme aastat ei ole küll kogu koondis Haanjas käinud. Sportlased eraldi ikka on käinud, eriti Rene, Regina ja Raido, kes on siit kandist, aga mitte kogu koondis,” rõõmustab SA Haanjamaa Sport juhatuse liige Anti Saarepuu. „Haanjas on väga hea rahvusvahelisele tasemele vastav lasketiir ja kuna enamiku suvest veedab koondis nii või naa Otepääl, siis vahelduseks Haanjasse tulla on väga hea,” arvab Saarepuu.

„Täna ei ole Haanjas veel rullirada, see ongi suurem erinevus Otepääga, rada valmib loodetavasti järgmiseks aastaks,” toob Saarepuu näite. „Siis loodame tulevikus ka teiste koondiste liikmeid siin rohkem näha,” kinnitab Saarepuu.

Treeningutingimused on siin sama head

Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni (ELSF) peasekretäri Hillar Zahkna sõnul on laskesuusatajatest A-koondis kohal täiskoosseisus ning ta kiidab Eestis olemasolevaid treeningutingimusi nii Otepääl kui ka Haanjas.

„Sellisel ettevalmistusperioodil on hea nädalasi tsükleid teha just Haanjas, vahelduseks Otepääle,” sõnab Zahkna. Eestis treenivate koondiseliikmete jaoks on ka asukoht emotsionaalselt hea laenguga. On see ju mitmele laskesuusatajale lähedal oma kodule. Omal ajal tuli endisel laskesuusatajal Hillar Zahknal ja Rene Zahkna isal treeningutel käia samuti nii Otepääl kui ka Haanjas Kurgjärvel, kus asus ka tollane lasketiir. Pärast 2005. aastat kolis nõuetele vastav lasketiir Haanja puhke- ja spordibaasi juurde. 2019. aastal uuendati lasketiirus olevad märklauad, viies need vastavusse IBU (International Biathlon Cup) nõuetega. „See on loogiline jätk,” ütleb Zahkna, kes loodab väga, et juba järgmise aasta 25.–31. jaanuarini on Haanja valmis vastu võtma kõiki võistlejaid 30 riigist, kui toimub rahvusvaheline noorte laskesuusavõistlus IBU Junior Cup.

„Haanjas on varem treenimas käinud küll Valgevene ja Ukraina noortekoondised ja ka Venemaalt,” lisab Saarepuu. Sihtasutuse Haanjamaa Sport esindaja sõnul nähakse selle nimel vaeva, et praegune suurprojekt saaks teoks ja ka teiste koondiste sportlased saaksid tulevikus sinna käia. 

Eesti-parimad-laskesuusatajad-19
Eesti-parimad-laskesuusatajad-18
Eesti-parimad-laskesuusatajad-17
Eesti-parimad-laskesuusatajad-16
Eesti-parimad-laskesuusatajad-15
Eesti-parimad-laskesuusatajad-14
Eesti-parimad-laskesuusatajad-13
Eesti-parimad-laskesuusatajad-12
Eesti-parimad-laskesuusatajad-11
Eesti-parimad-laskesuusatajad-9
Eesti-parimad-laskesuusatajad-10
Eesti-parimad-laskesuusatajad-8
Eesti-parimad-laskesuusatajad-7
Eesti-parimad-laskesuusatajad-6
Eesti-parimad-laskesuusatajad-5
Eesti-parimad-laskesuusatajad-4
Eesti-parimad-laskesuusatajad-3
Eesti-parimad-laskesuusatajad-2
Eesti-parimad-laskesuusatajad-1
Eesti-parimad-laskesuusatajad-2