Menu

.      

Võrumaa koolid on noortele andnud väga tugeva hariduse alustala

  • Kirjutas Birgit Pettai

Võrumaa kutsehariduskeskuse turismi- ja toitlustuskorralduse cum laude lõpetanud üliõpilane Kerttu Bušujeva koos Toomas Hendrik Ilvese ja Ieva Ilvesega. Foto: RENE SUURKAEVPARIMAD ❯ 30. juunil toimus Eesti Vabariigi presidendi kantselei roosiaias parimate gümnaasiumi- ja kutseõppeasutuste lõpetajate ning kõrgkoolilõpetajate vastuvõtt, kuhu oli kutsutud ka arvukalt Võrumaa noori.

Presidendi vastuvõtule kutsutute seas oli nii Võrumaa koolinoori kui ka neid, kes on pärit Võrumaalt, kuid õppisid mujal Eesti gümnaasiumites, kutse- ja kõrgkoolides. Kolm aastat tagasi Võrumaal põhikooli lõpetanute seas oli palju neid, kes tänavu gümnaasiumi kuldmedaliga lõpetasid. Endise Võru Kreutzwaldi gümnaasiumi 2013. aastal lõpetanud Keiu Grossberg, Saamuel Rammo, Laura Eiche, Marie Jõgi ja Mered-Migel Kalinin lõpetasid tänavu erinevates gümnaasiumites kuldmedaliga. Edukate gümnaasiumilõpetajate seas olid ka Rõuge põhikooli 2013. aasta vilistlased Tarmo Kullas ja Joanna Kurvits, kes õppisid Tartu linna gümnaasiumites.

„Enamjaolt tulid teadmised ja hinded iseenesest. Siiski oli vahepeal olukordi, kus tuli end hilja õhtul kokku võtta ja suureks kontrolltööks ikkagi teemad selgeks õppida,” ütles Tartu Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumi lõpetanud Tarmo Kullas, kelle sõnul kuldmedali taga väga suurt tööd polnud. „Vahepeal kuhjusid koolivälised tegevused ja siis tuli samuti pingutada, et hinded ei langeks,” lisas Kullas. Noormees on kooliväliselt väga aktiivne ja lööb Rõuges toimuvate ürituste korraldamisel kaasa. Tarmo Kullas oli tänavu ka Rõuge veepeo ja paadiralli peakorraldaja. Sügisest plaanib Tarmo Kullas aga ajateenistusse astuda, kuid esitas avalduse ka Tartu ülikooli informaatika erialale.

Miina Härma gümnaasiumi lõpetanud Joanna Kurvitsa sõnul oli kuldmedali jaoks vajalik töö tehtud juba Rõuge põhikoolis. „Sealt sain vajalikud teadmised, taibu ja kohusetunde. Gümnaasiumis oli nende alusteadmistega ning töö ja suhtlusoskusega üpriski lihtne seda saavutada,” sõnas Kurvits. Edasi plaanib ta Tartu ülikooli riigiteadust õppima minna. „Ka see huvi kasvas mul just Rõuge noortevolikogu töös osaledes,” lisas Joanna Kurvits, kes väärtustab väga kodukohta.

20 PÄEVA ENIMLOETUD