Menu

.      

Urvaste soovib küsitluse järgi jääda edasi Võru maakonda

  • Kirjutas Tomi Saluveer

Urvaste liigub praegu Otepää suunas, suur osa elanikke eelistaks aga Antsla teed. Foto: GREGOR SALUVEER

RAHVAKÜSITLUS ❯ Urvaste valla elanike initsiatiivgrupp korraldas eelmisel nädalal rahvaküsitluse, millele vastas ligikaudu pool valla valimisealisest elanikkonnast. Küsitlusest selgus, et 85 protsenti küsitletutest soovivad liituda Võrumaa Antsla vallaga ja vaid kaheksa protsenti eelistavad liitumist Valgamaa Otepää vallaga.

Urvaste vallavolikogu esimees Margus Klaar kinnitas neljapäeval, et volikogu koguneb järgmisel neljapäeval. Koosoleku ainsaks päevakorrapunktiks on haldusreformi arutelu, seejuures ülevaade liitumisläbirääkimistest ja Urvaste valla aktiivsete vallakodanike pöördumine.

Soovitakse alustada läbirääkimisi Antslaga

„Meie soov on, et vald alustaks läbirääkimisi Antslaga, samuti soovime, et meie esindaja oleks nendel läbirääkimistel esindatud.” Nii ütles initsiatiivgrupi esindaja Karille Bergmann, kes nimetab küsitlust kodanikualgatuslikuks inimeste meelsuse väljaselgitamiseks.

10. juulil kirjutasid 16 Urvaste valla aktiivset vallaelanikku, kellest enamik on Urvaste ettevõtjad ja vabaühenduste liikmed, Urvaste vallavolikogule esitatud ühispöördumisele alla.

Pöördumises avaldati toetust liitumisele Võru maakonna Antsla vallaga kultuurilistel, majanduslikel ja sotsiaalsetel põhjustel ning teavitati vallavolikogu Urvaste vallas küladepõhise küsitluse läbiviimisest liitumisküsimuses. Eesmärgiks oli saada selgus vallaelanike eelistusest seoses eeloleva valdade liitumisega.

Küsitlus toimus ajavahemikul 11. kuni 17. juuli, kokku külastati ligikaudu 90 protsenti Urvaste valla kodudest. Küsitlus viidi läbi elanike hulgas, kes olid kättesaadavad kodukülastuse ajal. Kogutud allkirjadega lehtede koopiad on edastatud koos pöördumisega Urvaste vallavolikogule.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD