Menu

.      

Marja- ja seenekokkuostjate sõnul on aasta olnud kehvem kui eelmine

  • Kirjutas Kadi Annom

Kreutzwaldi tänaval kalapoe tagahoovis asuva kokkuostupunkti abivalmis seltskond eile keskpäeval toimkonna vahetuse ajal. Paremalt Emil, Anastasija ja David. Oma saaki kaalub Ljudmilla. Foto: KADI ANNOM

HOOAEG ❯ Marjade ja seente kokkuostu- ning müügihinnad sõltuvad nii viljade suurusest ja kvaliteedist kui ka ilmast. Kokkuostjate sõnul võivad hinnad muutuda lausa tundidega. Kui veel eelmisel nädalal osteti lisaks kukeseentele hoogsalt erinevaid marju, siis eilse seisuga on põhilisteks artikliteks puhastamata mustikas ning kukeseened, mille hinnad on võrreldes eelmise nädalaga eriti kukeseene puhul langenud.

Soo tänaval kokkuostuga tegelev kaupmeheks õppinud Anu peab ametit juba kahekümnendat aastat. Tema sõnul on käesolev aasta küll veidi kehvem kui eelmine, aga tööd on ikkagi palju ja ega lihtsa vaevaga peagi ju midagi kätte tulema. „Olen terve elu rasket tööd teinud ja sellega harjunud. Mulle meeldib mu praegune amet ja teen seda suure rõõmuga, ega vist teisiti vastu peakski,” tõdeb naine. Anu tööpäev algab kella poole üheksa paiku hommikul ja päriselt koju jõuab naine alles hilisõhtul kella kümne või üheteistkümne paiku.

Selle aja sisse mahub iga päev280 kilomeetrit sõitu, üle tonni jagu saaduste tõstmist ning sorteerimist. „Töötan seitse päeva nädalas, seega nädalavahetuseti mul puhkust ei ole. Igapäevastel ringidel ostan marju ning seeni kokku. Hiljem sorteerin ja õhtuti viin omakorda Tartusse lattu. 280kilomeetrine ring sisaldab erinevaid peatuspunkte, mul on täpne graafi k, mille alusel ma käin ja inimesed oskavad mind oodata,” kirjeldab Anu oma tööpäevi. „Üldjuhul püsin ma graafi kus, aga vahel läheb mõnes paigas kauem aega ning siis on graafi k nihkes. Siiski, mind osatakse oodata ja vajaduse korral helistatakse ning küsitakse, millal jõuan,” lisab ta.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD