Menu

.      

Eelarvamusega festivalil kokku üle 800 külalise

  • Kirjutas Tomi Saluveer

Tervishoiu kvaliteedi ja koduläheduse teemapaneelil arutlemas TÜKi lastekliiniku juhataja Vallo Tillmann, LEHi juhatuse liige Arvi Vask, Kanepi perearst Vaike Meesk ning patsient ja mitme lapse ema Egle Vodi, modereerib endine Põlva maavanem Ulla Preeden. Maakultuuri arutelul „Kuis perimuskultuuriga rahha tiini?“ on vestlushoos Meremäe vallavanem Rein Järvelill, põline mulk ja geograaf Andres Rõigas ja osaliselt võrokene, turundusraadio saatejuht Anu-Mall Naarits. Paremal keskel festivali üldkorraldaja Ott Rätsep ja alumisel fotol Nopri talu peremees Tiit Niilo juhtimas maaeluteemat „Kõik on läbi.“ Fotokollaaž: TOMI SALUVEER

ARVAMUSFESTIVAL ❯ Reedel Varbusel toimunud esimesel Kagu- Eesti eelarvamusfestivalil osales korraldajate hinnangul üle 800 inimese, külaliste arv oli oodatust suurem. Maanteemuuseumis toimunud festivalil vahetati mõtteid maaelu, kultuuri, julgeoleku, tervise ja liikluse teemadel.

„Asi läks korda, rahvast oli kõvasti ja publiku tagasiside on seni olnud väga hea,” ütles festivali eestvedaja Ott Rätsep. „Oli küll käredat arutelu, aga ka huumor oli alati omal kohal, platsil valitsev meeleolu oli üldiselt sõbralik.”

Nopri talu peremees Tiit Niilo juhtimas maaeluteemat „Kõik on läbi.“ FOTO: Tomi Saluveer

Rätsepa sõnul on arvamuskultuuri kiht Eestis õhuke – arvajad kipuvad sageli olema ühed ja samad, omaenda mõtteid kordavad inimesed. „Tekkinud on terve hulk niinimetatud rääkivaid päid, paljud intelligentsed inimesed aga hoiduvad kõrvale ega trügi pildile,” lausus Rätsep. Festivali mõte oli tema sõnul muuta Eesti arvamusmaastikku rammusamaks ja viljakandvamaks.

Tegevus kolmel laval

Reedese festivali turvalisuse ja julgeoleku lava „Miks keegi meid ei päästa?” kutsutute nimekirjas olid Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Marko Mihkelson, Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili, kaitseliitlane ja Ukraina Päeviku autor Igor Taro, liikluspedagoog Triinu Õispuu, Lõuna prefektuuri operatiivjuht Indrek Koemets, Autolehe tegevtoimetaja Tõnu Korrol, Maanteeameti peadirektori asetäitja Meelis Telliskivi, Tartu ülikooli kliinikumi lastekliiniku juhataja Vallo Tillmann, Lõuna-Eesti haigla juhatuse liige Arvi Vask, Kanepi valla perearst Vaike Meesak ning mitme lapse ema Egle Vodi.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD