Menu

.      

Toomas Paur algatas Ain Saarele riikliku teenetemärgi andmise kampaania

  • Kirjutas Jüri Pallo

Teisipäeval vastasid Kandlesse tulnud rahva küsimustele Heimar Lenk, Olga Ivanova, Edgar Savisaar, Oudekki Loone, Peeter Ernits ja Anneli Ott. Foto: JÜRI PALLO

Teisipäeval toimus kultuurimaja Kannel kontserdisaalis rahvarohke üritus „Võru linnavolikogu esimees Toomas Paur kutsub”, mis oli järjekorras seitsmes.

Keskerakonda valinud inimesed Võru linnast saavad üritusel osaleda ja küsida, kuidas volikogul ja Eesti poliitikal läheb. Seekord esinesid sõnavõttudega Eesti Keskerakonna esimees Edgar Savisaar, riigikogu liikmed Heimar Lenk, Olga Ivanova, Oudekki Loone, Peeter Ernits ja Anneli Ott. Rahvas saalis elas aktiivselt kaasa ja esitas küsimusi. Rahva ette kutsuti kõigile tuntud Võru linna teenetemärgi omanik Ain Saar. Ette loeti üleskutse:

Riiklik teenetemärk Ain Saarele

Foto: JÜRI PALLO

2017. aasta sügisel möödub 30 aastat Vaba-Sõltumatu Noorte Kolonni Nr 1 loomisest Võru linnas. 1987. aastal oli Võru linn Eesti vabadusvõitluse esirinnas, esimestena hakati taastama Vabadussõjas langenute mälestussammast, korraldati rahvarohkeid aktsioone nõukogude võimu kukutamiseks. Võru noortega otsisid kontakte Leedu, Läti ja Venemaa vabadusvõitlejad, aga see kõik on kahjuks juba ununemas. Võitjad on kirjutanud oma ajaloo, Vaba-Sõltumatu Noorte Kolonni Nr 1 tegevust ja tema osa võimalikult vähe kajastades.

Eesti Keskerakonna Võru linnaosakonna esimees Toomas Paur allkirjastas 22. juulil ettepaneku vabariigi presidendile Ain Saare riikliku teenetemärgiga tunnustamiseks.

Ettepaneku kiitis enne heaks Keskerakonna Võru linnaosakonna juhatuse koosolek.

Ain Saare soov on, et kui ta osutub teenetemärgi kavaleriks, annetab ta teenetemärgi Võrumaa muuseumile, kus on väljas alaline ekspositsioon Vaba-Sõltumatu Noorte Kolonni Nr 1 ajaloost. Aini soov on, et teenetemärk oleks tunnustus Kolonnile, Võru noortele, Võru ja kogu Võrumaa rahvale.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD