Menu

.      

Urvaste jätkab vestlusi kahel suunal

  • Kirjutas Tomi Saluveer

Urvaste jätab praegu lahti kaks ust. Võimalik on nii liitumine Valgamaaga kui ka jäämine Võrumaale. Pildil neljapäevasel istungil Urvaste vallavolikogu esimees Margus Klaar. Fotod: GREGOR SALUVEER

LÄBIRÄÄKIMISED ❯ Urvaste vallavolikogu korraldas neljapäeval koosoleku haldusreformi teemal, selle ajendiks oli vallaelanike poolt korraldatud omaalgatuslik rahvaküsitlus. Inimeste meelsus näitas, et vald tahab jääda Võru maakonda.

Urvaste vallavolikogu esimees Margus Klaar kinnitas eile, et vald jätab haldusreformi läbirääkimised avatuks nii Otepää kui ka Antslaga. „Võtsime eile ühehäälselt vastu otsuse, et peame läbirääkimisi mõlemas suunas,” ütles ta.

Tema sõnul ei saa võimalik Antsla-Urvaste ühendvald hetkel kokku 5000 inimest, mis on riigi poolt ette kirjutatud eeltingimus liitvalla loomiseks. „Kuid meid liidetakse nii või naa, riik peab nüüd otsustama suuna, kas meie ühinemine toimub Võru, Rõuge või Otepää suunal.”

Urvaste vald paneb Klaari sõnul lähiajal Otepää ja Antsla suunad vallas avalikule rahvahääletusele, seda näeb ette ka haldusreformiseadus.

Antsla võiks Urvastega koos olla

„Antsla tahab Urvastega läbirääkimisi pidada ja ühineda, meie valdadel on väga palju ühisosa,” ütles Antsla vallavanem Merike Prätz. „Paljud Antsla inimesed käivad Urvaste kirikus ja surnuaial, meil on ühine hooldekodu, muusikakool jne.”

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD