Menu

.      

Juulikuu lõpp oli piiripunktides töökas

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

FOTO: Andrei Javnašan Võrumaa Teataja

Juhtum piiril

29. juulil saabus Luhamaa piiripunkti riiki sisenevale suunale 22-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik, kelle kontrollimisel tuvastasid piirivalvurid, et tema viisa on ajaliselt kehtetu ja seega puudub tal seaduslik alus riiki sisenemiseks. Naisele väljastati riiki sisenemise keeld ja suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

29. juulil märkasid Varnja piirivalvurid, et Peipsi järvel ajutise kontrolljoone ületust ühe mootorpaadi poolt Eestist Venemaa Föderatsiooni ja tagasi. Sündmuskohale liikunud piirivalvurid leidisd kontrolljoont ületanud aluselt neli meest, kes sõnasid, et orienteerusid kompassi abil ning ei pannud kontrolljoone ületust tähele. Piirivalvurid toimetasid mehed menetlustoiminguteks Varnja teenistuskohta.

29. juulil saabus luhamaa piiripunktiriigist väljuvale suunale sõiduauto Land Rover, mida juhtis 40-aastane mees. Sõiduki kontrollimisel leidsid piirivalvurid sellest kiirusemõõteseadet avastava või selle tööd häirida võimaldava seadme. Seade võeti ära ning mehel lubati koos sõidukiga lahkuda Venemaa Föderatsiooni suunas.

29. juulil saabus Luhamaa piiripunkti riigist väljuvale suunale 27-aastane naine, kelle kontrollimisel avastasid piirivalvurid tsiviilkäibes keelatud elektrisokirelva. Relv võeti ära, naisele koostati väärteoprotokoll ning tal lubati lahkuda Venemaa Föderatsiooni.

29. juulil saabus Luhamaa piiripunkti riiki sisenevale suunale 55-aastane mees, kelle kontrollimisel selgus, et tema viisa ei ole veel ajaliselt kehtima hakanud ning seega puudub tal seaduslik alus riiki sisenemiseks. Mehele väljastati riiki sisenemise keeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

29. juulil saabus Luhamaa piiripunkti riigist väljuvale suunale 40-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik. Isiku dokumentide kontrollimisel tuvastasid piirivalvurid, et ta on Schengeni territooriumil viibinud ilma seadusliku aluseta 25 kalendripäeva. Mehele määrati rahatrahv, talle koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks ja kohaldati sissesõidukeeld kolmeks aastaks.

30. juulil saabus Koidula piiripunkti riiki sisenevale suunale sõiduauto Hyundai, mida juhtis 55-aastane naine. Sõiduki kontrollimisel avastasid piirivalvurid sellel ohtliku vea-kütusesüsteemi lekke kahest kohast. Sõiduk suunati erakorralisele ülevaatusele.

30. juulil saabus Koidula piiripunkti riigist väljuvale suunale sõiduauto Citroen, mida juhtis 47-aastane mees. Kontrollimisel tuvastasid piirivalvurid, et sõidukil on läbimata korraline tehnoülevaatus. Sõiduki juhile määrati rahatrahv ning sõiduk suunati lähimasse ülevaatuspunkti.

30. juulil märkasid Värska piirivalvurid Värska lahes ühe mootorpaadi sisenemist piirirežiimi alasse. Sündmuskohale jõudnud toimkond kutsusid paati juhtinud 38-aastase mehe asjaolude selgitamiseks Värska teenistuskohta. Mehe sõnul viibis ta režiimialas tahtmatult, kuna paadimootor ei töötanud korralikult ja tähelepanu kaldus kõrvale.

30. juulil saabus Koidula piiripunkti riigist väljuvale suunale 51-aastane naine, kelle kontrollimisel tuvastasid piirivalvurid, et ta on Schengeni territooriumil seadusliku aluseta viibinud seitse päeva. Naisele määrati rahatrahv, koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks ja ta lahkus Venemaa Föderatsiooni.

30. juulil sai Varnja teenistuskoht teate põlengu kohta Piirissaarel. Varnja piirivalvurid toimetasid paadiga saarele neli päästetöötajat ja kolm kiirabitöötajat, samuti ühe elektrispetsialisti.

31. juulil märkasid Mehikoorma piirivalvurid ajutise kontrolljoone ületust Peipsi järvel ühe aluse poolt suunaga Venemaa Föderatsioonist Eestisse ja tagasi. Tegemist oli kalastajatega, kellega tegeleb edasi Venemaa piirivalve.

31. juulil märkasid Mustvee kordoni piirivalvurid Lämmijärvel ajutise kontrolljoone ületust Eestist Venemaa Föderatsiooni ja tagasi. Piirivalvurid pidasid kontrolljoont ületanud aluse kinni, selles viibisid mees ja naine, kes selgitasid, et ei saanud navigatsiooniseadmes märgitud kontrolljoonest õigesti aru ja arvasid, et tegemist on soovitatava laevateega.

Vargus

28. juulil sai politsei teate, et Võru vallas Võrumõisa külas murti sisse kõrvalhoonesse ja varastati järkamissaag, tikksaag, laserlood ja muid esemeid. Kahju on 2352 eurot. Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab teavet Riigiprokuratuuri avalike suhete osakonna juhatajalt Ilmar Kahrolt telefonil 6 139 415 või e-posti aadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD