Menu

.      

600 000eurone Pika tänava gaasiprojekt

Vedelgaasiga tegelev OÜ JetGas rajas mööda Pikka tänavat kahe ja poole kilomeetrise gaasitoru. Välja ehitatakse ka Jaama tänaval asuv kinnistu. Firma juht kinnitas, et Võrru tehtud  600 000eurone investeering on  tõsine ja siia plaanitakse pikalt jääda. Fotod: TOMI SALUVEERUUENDUS • Gaasifirma OÜ JetGas lõpetas mõne päeva eest tööd mööda Pikka tänavat kulgeva kahe ja poole kilomeetri pikkuse gaasitoru paigaldamisega. Firma võtmekliendiks on Võru linna suurim tööandja, pagarifirma Cristella. Läbirääkimisi peetakse ka teiste piirkonna suurfirmadega.

„Võru linn on meie poolt gasifitseeritud,” ütles JetGasi juhatuse liige Janek Parkman. „Toru on veetud, gaas on sees, surveproovid on tehtud, nüüd ootame akteerimist. Kui keegi tahab gaasi tarbida, tulen ja keeran oma käega kraani lahti.”

JetGas on Parkmani sõnul Võru gaasiprojekti investeerinud üle 600 000 euro. Peale Pika tänava keskel asuva Cristella räägitakse gaasiliitumise osas läbi ka Valio Eesti Võru juustutööstusega, koostööplaanid on ka soojatootja AS Danpower Eestiga.

Pikalt tänavalt Jaama tänavani

„Kõik, kes Võru linnas hetkel kaugkütet ei kasuta, on meie potentsiaalsed kliendid, nii äri- kui ka erakliendid,” ütles Parkman. „Terve suvi on käinud tõsine töö, mitmete klientidega on gaasitoru hargnemise osas juba sellel aastal kokku lepitud, teistega räägime järgmisel aastal.”

Gaasitoru esimene ots algab Pika tänava algusest ja lõpeb Jaama tänav 24 kinnistul. Trassi kogupikkuseks on kokku 2,5 kilomeetrit. Parkmani sõnul sai gaasitoru värskelt maa sisse, möödunud nädalal lõpetati kaevetööd, nüüd toimub muru külvamine ja töö mõne asfaldilapiga.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD