Menu

.      

Eestlaste jaoks algavad olümpia-mängud homme!?

Elmar Kuus Põlvas oma kodumaja juures jõudu näitamas. Foto: ANDREI JAVNAŠAN

OLÜMPIA • Kuigi olümpiamängud on kestnud peaaegu nädalapäevad, algavad paljude fännide arvates eestlaste jaoks olümpiamängud alles homme, mil on kettaheite kvalifikatsioon ja medalit asub nõudma Rio de Janeiros Eesti sportlastest kõige vanem, 37aastane Gerd Kanter.

Võrumaa Teatajale kirjutas huvitava kirja kunagine kettamees ja ajakirjanik ning ilmaennustaja Elmar Kuus, esitades küsimuse: „Kas Gerd Kanter tuleb medalile?”
„Gerd Kanter on pikka aega suurvõistlustel olnud meie peamine medalikandidaat, kuigi varasemate ja väärikamate medalite saamine on üha raskemaks läinud, kuid tagasihoidlikumaid nopib ta ikka ja kohti esimese viie hulgas. Kas ta pole enam hiigelvormis või on teised temast mööda läinud või on heitetehnika pisut krobeline, mis ei lase enam suurtulemusteni jõuda?” mõtiskleb Põlvas elav Elmar Kuus, kes on kettaheitega tegelenud kümmekond aastat.

1949. aastal tuli 17aastane Elmar Kuus Võrumaa kergejõustiku meistrivõistlustel kahekilose kettaga tulemusega 34.80 kolmandaks. Teda edestasid kaks kehalise kasvatuse õpetajat. Võitja tulemus oli tol korral 35.25. Elmar Kuus on võistelnud ka koos legendaarse Heino Lipuga, kelle heited küündisid 45 meetrini, teistel rohkem kui viis meetrit vähem.

20 PÄEVA ENIMLOETUD