Menu

.      

Suure Munamäe torni rändkarika võitis Sõmerpalu motoklubi

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Vasakult Mart Meeru, Aigar Leok, Vaido Kalm, Jako Tsäko Sõmerpalu motoklubist. Foto: MOTOSTART PHOTOGRAPHY

MOTOKROSS ❯ 27. augustil võisteldi Põlgaste motokeskuses Suure Munamäe torni rändkarikale, seda juba 54. korda. Samuti oli võistlus Eesti Hobikrossiklubi karikasarja kuuendaks etapiks ning pakkus fantastilist ilma ja rohkelt põnevaid võidusõite.

Päev algas ühisstardiga naiste-, retro- ja 2taktiliste klassile, kus sel korral haaras esimeses stardis liidriohjad enda kätte Andres Pilt. Teises stardis pidi ta küll alla vanduma 2taktiliste tsiklite klassis debüüdi teinud Mihkel Reinole, kuid päeva kokkuvõttes viis Pilt siiski koju 2 takti-klassi etapivõidu. Teiseks tõusiski teises sõidus head kiirust näidanud Reino ja kolmas oli Siim Ihats. Retroklassis domineeris retro Euroopa meister Jaanus Lüüding, kellele järgnesid Kristjan Lüüding ja vanameister Margus Laipalu.

Nüüd oli kord startida veteranvõistlejail ehk oli MX40- ja MX50-klassi ühisstart, kus esikoha haaras Aivo Rabbi, kes ka mõlemad sõidud võitis. Teisena ületas fi nišijoone Marko Pedras, kaotades esimeses sõidus Rabbile vaid poolteist sekundit. Kolmanda koha peale oli tükk sebimist Jaan Tangu, Kalmer Jalasti ja Raul Orumaa vahel, lõpuks jäi peale Jalast. MX50 arvestuses võttis sel korral etapivõidu Pertti Salonen, jättes teiseks Enno Lustuse ja kolmandaks Meelis Vahteri Saaremaa motoklubist. Samuti toimus selles sõidus Suure Munamäe torni rändkarika arvestus, kus parima tulemuse tõi klubile Motodepoo Kawasaki Raul Orumaa, teise koha Kagu motoklubile Pertti Salonen ja kolmanda Sõmerpalu motoklubile Vaido Kalm.

Järgmisena kihutasid üle 30aastased amatöörid ehk MX30- klass, kus esimeses sõidus osutus kiireimaks Rando Ilves, teises stardis aga Reemo Veski. Kuna aga esimene start oli Veski kolmas, siis etapivõit sel korral Ilvesele, Veski teine ja Mihkel Männamaa kolmas.

Algajate ehk MX D-klassis oli põnevust üksjagu, kui esimese sõidu esikolmikus figureerisid Reio Tapner, Siim Leies, Siim Väise ja Fred Gregor Pääro. Esimene sõit jättis Pääro poodiumikohalt välja, kuid teises stardis mees parandas oma positsiooni ning võttis etapilt kolmanda koha, jäädes alla vaid esikoha saavutanud Leiesele ja teisena lõpetanud Tapnerile.

MX C-klassis ehk edasijõudnud amatööride seas oli asi sama põnev. Esimeses sõidus jäi esikolmikust välja sel aastal head kiirust näidanud Madis Lepikov. Egert Säärits, Kristjan Koppel ja Miko Lentsius olid esimese stardi parimad, kuid teises sõidus kallutas Lepikov kaalukausi enda kasuks ning võttis sõiduvõidu. Seega etapivõit Egert Sääritsale, teine Lepikov ja kolmas Kristjan Koppel. MX C-klass läks ka Munamäe karika arvestusse ning sealt tõi parima tulemuse Kagu motoklubi sõitja Mikk Erm, teine Mart Meeru Sõmerpalu motoklubist ja kolmas Taivo Tilk Motodepoo Kawasakist.

MX B-klassi sõit läks samuti rändkarika punktide arvestusse. Hommikul võis tunduda, et Lauri Pöör teeb puhta töö, kuid vabatrennis ta kukkus üsna valusalt ning edasine saatus oli lahtine. Kui stardipuu langes, siis suutis Pöör ikkagi endast maksimumi anda ja võita mõlemad sõidud, edestades esimeses stardis Hans- Arvet Tilka ja Margus Leetbergi. Teises sõidus tegi kõva spurdi Fred Tobreluts, tõustes teiseks. Etapi kokkuvõttes esikoht Pöörile, teine Tilk ja kolmas Leetberg. MX B-klassist tõi Pöör rändkarika arvestusse maksimumpunktid, Sõmerpalu motoklubi sai teise koha punktid Jako Tsäkolt ja kolmas oli Alvar Tint Kagu motoklubist.

Päeva kiireim start kuulus MX A+Juunior klassidele, kus sõidetakse EHKKi karikasarjas kolm lühikest sprindisõitu, et publikule põnevust pakkuda ja ka võistlejate seas pinget hoida. Esikohale konkureerisid väga võrdselt ja tugevalt Aigar Leok ja Andero Lusbo. Esimese sõidu võitis kolmesekundilise eduga Leok, teises sõidus võttis Leok võidu aga vaid 0,9 sekundiga, kuid kolmandas stardis venis vahe Lusboga taas pikemaks. Kui nüüd pärast MX Bklassi oli klubide seis üsna tasavägine, siis siin tegi oma töö Aigar Leok, tuues ka Suure Munamäe torni rändkarika Sõmerpalu motoklubile. Tänu eelmistes sõitudes tehtud headele tulemustele pidi vaid ühe punktiga alla vanduma Motodepoo Kawasaki, kolmandaks tuli viie punktiga kaotanud Kagu motoklubi. MX A-klassi arvestuses viis etapivõidu koju Aigar Leok, teine Andero Lusbo ja kolmas Aleksei Vinogradov. Juuniorite vahel jaotusid kohad korrapäraselt: esikoha võttis mõlemas sõidus Jan Jakobson, teise Johannes Nermann ja kolmanda koha Hans Priidel.

EHKKi karikasari tänab Dynamit energiajooki, Motodepood, Motulit ja kõiki teisi toetajaid ning kohtub teiega 17. septembril Pikametsa krossirajal, kus sõidetakse ajalooline Rakvere Motokross 2016!

20 PÄEVA ENIMLOETUD