Menu

.      

Võrumaalased veedavad oma hilisõhtud internetis surfates

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

FOTO: Aigar Nagel

Võrumaalased on interneti kasutamises kõige aktiivsemad hilisõhtuti kella 21-23 vahel, mil tarbitava interneti maht tõuseb võrreldes päeva keskmisega kaks korda, selgub Võrumaa mobiilse interneti kasutamise analüüsist.

„Hilisõhtu on kodudes reeglina kõige rahulikum periood enne magamaminekut, mil õhtusöök on söödud ja perekeskis jutud räägitud. Niisiis võetakse aega, et vaadata internetis filme või videoid, sooritada makseid, vaadata ringi sotsiaalmeedias, saata e-kirju ja otsida netist praktilist informatsiooni, mida päeva jooksul pole olnud aega teha,“ selgitas Tele2 tootedirektor Katrin Aron.

Teine aktiivsem periood, mil Võrumaal päeval jooksul keskmisest rohkem internetti kasutatakse, on päeval kella 12-15 vahel. „Ilmselt on lõunane internetikasutus seotud töö- ja koolitegevustega,“ ütles Aron.

Aroni sõnul on Võrumaa puhul selgelt näha tendents, et mida nädala lõpupoole, seda rohkem võrumaalsed internetti kasutavad.

„Nädalavahetustel on internetikasutus kogu päeva lõikes ühtlasemalt jaotunud kui tööpäevadel. Võrumaa elanikud surfavad puhkepäevadel netis palju ennelõunasel ajal kella 8 ja 12 vahel, seejärel tõuseb internetikasutus telefonides ja tahvelarvutites taas kella 17-18 ning kella 20-22 vahel, mil internetist otsitakse õhtust meelelahutust,“ ütles Aron.

Kõigi Eesti maakondade lõikes on võrumaalased siiski ühed tagasihoidlikumad internetiskäijad, kellest kasutavad internetti vähem veel vaid idavirumaalased ja hiidlased. Kogu tarbitavast internetimahust kasutavad võrumaalased 4G mobiilset internetti kolm korda suuremas mahus kui 3G internetti. Keskmiselt kasutavad Tele2 kliendid Eestis kolmveerand internetimahust 4G võrgus ning veerand 3G-s.

Võrumaa kõige aktiivsemalt kasutatav tugijaam asub Võrus, seda läbib nädalas 850 GB andmesideliiklust.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD