Menu

.      

Jaanipäev möödugu rõõmsalt, mitte kurbade tagajärgedega

  • Kirjutas Heleri Lakur

Võru piirkonnapolitseiniku Mirjam Uibo sõnul tasub jaanipäeval olla tähelepanelik kõikide kaaslaste suhtes. Alkoholijoobes sõpra ei tohiks lasta autorooli ega ujuma, telkida tasub ohutusse kohta, kus puudub sõiduautodele ligipääs, ja lõkkeplatsidel võiks olla järelevalvaja. Foto: AIGAR NAGEL

Mullu 23.–24. juunini oli politseil väljakutseid rohkem kui tavalisel nädalavahetusel. Kui keskmiselt tabatakse ühes päevas 10–30 alkoholi tarvitanud autojuhti, siis mullu jaanipidustuste ajal oli see näitaja keskmiselt kuus korda kõrgem.

Selleks, et saabuv jaanipäev ja pikk nädalavahetus mööduksid rõõmsalt, kurbade tagajärgedeta ja vähema alkoholiga, soovitame kõigil läbi lugeda järgnev osa. Ehk on kasu ühest või teisest mõtteterast, et panna kõiki jaanipäeva kui traditsioonilist riigipüha nautima nii, et ei seata ohtu iseennast või kaaslasi.

Karm statistika

Eelmisel aastal tabati üle Eesti 23.–24. juunini roolist 176  joobes juhti, nendest 37 tuvastati alkoholijoobe astmeks üle 1,5 promilli. Kahe päeva jooksul juhtus 33 liiklusõnnetust, milles sai viga 11 inimest. Neist raskeim toimus mullu Võrumaal, kus lauges vasakkurvis sõiduki üle kontrolli kaotanud ja teelt välja vastu puud sõitnud 19aastane noormees sai raskelt viga.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD