Menu

.      

VIDEO ja FOTOD Asta Tammsalu – proua, kelle kodus elab üle tuhande nuku, tegi oma elutööst näituse

  • Kirjutas Kadri Nagel

Asta Tammsalu, kelle kogust võib leida sadu käsitööesemeid, on pildil tütre kootud sokkidega. Käsitööga tegeleb nende peres lausa neli põlvkonda. Foto: AIGAR NAGEL

Võrust umbes 15 minuti autosõidu kaugusel Kõrgemäe talus elab Asta Tammsalu koos oma perega.

Talus toodetakse piima ja sellest valmistatud juust kogub siinkandis ja kaugemalgi aina enam tuntust. Äsjastel avatud talude päevadel sai aga peale juustumekkimise nautida ka pererahva külalislahkust ja imetleda proua Asta nuku- ja käsitöökollektsiooni. Kuna aastatega on kogutut ja oma kätega loodut tublisti kogunenud, tuli naisel mõte see maja teiselt korruselt alla teistelegi imetlemiseks tuua.

Ajutise näitusesaali ülesannet täidab talu kõrval asuv masinaruum-garaaž, kuhu proua Asta tööd ja tegemised on üles riputatud ja välja pandud. Vast valminud hoone on mõeldud masinate varjualuseks, aga sel suvel otsustati sinna mahutada hoopis näitus. Kuni 15. septembrini on kõigil huvilistel võimalus sellega tutvuda. Südikas ja tragi vanaproua, kes muuseas tähistas kevadel oma 91. sünnipäeva, ei taha kogu au ja kiitust endale võtta, vaid toonitab mitmeid kordi, et näitusel väljas olevad asjad on nelja põlvkonna kätetöö, olgugi et suur osa neist on ikkagi Asta hoole ja armastusega loodud.

Masinaruumi on üles seatud ajutine näitus, mida saavad kõik huvilised oma silmaga vaatama minna kuni 15. septembrini. Üle tuhande nuku, 600 pildi ja 300 liniku ning 400 käterätipitsi ootavad teid tutvuma Kõrgemäel Tammsaare külas. Foto: AIGAR NAGEL

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD