Menu

.      

Riigi teenetemärgiga tunnustatakse 152 inimest, sealhulgas ka võrumaalasi

  • Kirjutas Kadi Annom

Võru Keskväljak 16.01.2021 FOTO: Aigar Nagel

President Kersti Kaljulaid annab Eesti Vabariigi aastapäeva eel riigi teenetemärgi tänuks 152 inimesele, kelle pühendumus oma tööle ja kogukonnale on muutnud Eesti elu paremaks.

Nende hulgas ka tublid Võrumaa heaolusse panustanud inimesed. Teenetemärgi saajate seas on tänavu Urvaste põhikooli õpetaja Cathlen Haugas (Eesti Punase Risti 5. klass), piirkonnapolitseinik Elar Sarik (Kotkaristi 5. klass), rahvusvaheliste suhete kajastaja Igor Taro (Valgetähe 5. klass), Setu pärimuskultuuri edendaja Ain Raal (Valgetähe 5. klass), motospordi edendaja Tanel Leok (Valgetähe 5. klass), spordielu edendaja Ain-Ivar Tupp (Valgetähe 5. klass) ja veredoonor Margo Must, kes on verd loovutanud 105 korral (Eesti Punase Risti 5. klass).

Teenetemärgiga tunnustatakse Eesti inimesi ja meie toetajaid välisriikides nende sihikindluse eest oma tegevuses ning lojaalsuses põhimõtetele, millele toetub nüüdisaegne Eesti: avatusele ja demokraatiale, teadmistele ja ettevõtlikkusele, hoolimisele ja märkamisele.

See, millal toimub tänavuste tunnustuste üleandmine, sõltub viiruskriisi olukorrast. „Kindlasti soovime selle piduliku hetke välja mängida ja väärika sündmuse korraldada, aga see jääb ootama aega, kui viiruskriis taandub,” ütles Vabariigi Presidendi avalike suhete nõunik Taavi Linnamäe.

20 PÄEVA ENIMLOETUD