Menu

.      

„Suur seiklus” viis koos Võrumaa mudilastega kogupere Eestimaa reisile

  • Kirjutas Kadi Annom

Kuuendale Võrumaa mudilaste laulu- ja tantsupeole eelnes ühine rongkäik, mis sai alguse Tamula rannapromenaadilt ja viis üle Roosisaare silla peo toimumispaika, Roosisaare vabaõhulavale. Mudilastest koosnev kirju ussisaba lookles pikalt mööda promenaadi nii kaugele, kui silm vaid ulatuda suutis. FOTO: Aigar Nagel

Käesolev aasta on Võrumaa lasteaedadele märgilise tähtsusega, sest tähistatakse 105. tegutsemisaastat. Seoses juubeliga on planeeritud läbi aasta kestev üritustesari, mille üheks kõige olulisemaks sündmuseks oli lastekaitsepäeval, 1. juunil Roosisaare vabaõhulaval toimunud Võrumaa mudilaste laulu- ja tantsupidu, mis kandis sel aastal pealkirja „Suur seiklus”.

Kuues pidu

Võrumaa mudilaste laulu- ja tantsupeost on saanud traditsioon, sest kolmapäeval lauldi ja tantsiti üheskoos juba kuuendat korda. Suurejoonelisest koosviibimisest võtsid osa ligi 20 Võrumaa koolieelse lasteasutuse viie- kuni seitsmeaastased lapsed. Üheskoos alustati kell 15.30 rongkäiku, mis viis Tamula rannapromenaadilt üle Roosisaare silla kuni Roosisaare vabaõhulavani. Kokku osales peol 450 last ning ligi sada lasteaednikku. Melu ja suvesoe oli kohale meelitanud ka hulganisti pealtvaatajaid, kes rongkäigule ning peole kaasa elasid. „Peole eelnenud mudilaste rongkäik andis toreda ühtsustunde ja lõi algavaks peoks hea meeleolu,” arvas korraldustoimkonna liige Kadri Mähar.

Pere seltsis

Tänavusel peol pakuti lastele võimalust astuda üles elava muusika saatel. Selle tarvis oli peole planeeritud ka saateansambel Pro-C-duur Toomas Ojasaare juhendamisel. Laulu- ja tantsupidu kandis nime „Suur seiklus” ja see viis kõiki kohalolijaid koos mudilastega toredale kogupere Eestimaa reisile. Esitamisele tulid laulud ja tantsunumbrid, milles kajastusid lastele olulised tegevused pere seltsis, nagu näiteks matkamine, loomaaia ja kohviku külastamine, kalal käimine ning meres ujumine. Tiir tehti peale peaaegu tervele Eestimaale ja tagasi jõuti ikkagi kõigile armsaks saanud kodulinna Võrru. Peol astusid üles Võrumaa mudilaste ühendkoor, lasteaedade rahvatantsurühmad, võimlejad ning ukuleleansambel.

Kuuendale Võrumaa mudilaste laulu- ja tantsupeole eelnes ühine rongkäik, mis sai alguse Tamula rannapromenaadilt ja viis üle Roosisaare silla peo toimumispaika, Roosisaare vabaõhulavale. Mudilastest koosnev kirju ussisaba lookles pikalt mööda promenaadi nii kaugele, kui silm vaid ulatuda suutis.

Foto ja Video: AIGAR NAGEL

Vorumaa-mudilaste-hine-laulu--ja-tantsupidu-Fotograaf-Aigar-Nagel-1-4
Vorumaa-mudilaste-hine-laulu--ja-tantsupidu-Fotograaf-Aigar-Nagel-1-7
Vorumaa-mudilaste-hine-laulu--ja-tantsupidu-Fotograaf-Aigar-Nagel-1-1
Vorumaa-mudilaste-hine-laulu--ja-tantsupidu-Fotograaf-Aigar-Nagel-1-8
Vorumaa-mudilaste-hine-laulu--ja-tantsupidu-Fotograaf-Aigar-Nagel-1-2
Vorumaa-mudilaste-hine-laulu--ja-tantsupidu-Fotograaf-Aigar-Nagel-1-5
Vorumaa-mudilaste-hine-laulu--ja-tantsupidu-Fotograaf-Aigar-Nagel-1-6
Vorumaa-mudilaste-hine-laulu--ja-tantsupidu-Fotograaf-Aigar-Nagel-1-3
Vorumaa-mudilaste-hine-laulu--ja-tantsupidu-Fotograaf-Aigar-Nagel-1-9


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD