Menu

.      

Nüüdisaegsed kergliikurid toovad tänavapilti uusi murekohti

  • Kirjutas Kadi Annom

Bolti elektritõukerattad on Võrus kasutajatele kättesaadavad teist suve. Teistega arvestav liiklemine ning ohutusreeglitest  kinnipidamine on aga ennekõike iga sõitja enda vastutada. Kahjuks kohtab linnatänavatel liiga sageli mitmekesi sõitjaid,  joobes juhte ning valesti pargitud sõiduvahendeid. Foto: AIGAR NAGEL

Suvesoe on tänavatele toonud erinevaid liiklusvahendeid. Kui tavaline jalgratas ja tõukeratas on silmale juba harjumuspärane, siis harjumist ja arvestamist nõuavad elektritõukerattad, mida on võimalus teist hooaega ka Võru linnas rentida. See omakorda muudab elektrilise tõukeratta lihtsasti kättesaadavaks peaaegu kõigile. Kahjuks aga ei ole kõik valmis sõiduvahendit reeglipäraselt ning teiste liiklejatega arvestavalt kasutama. See on omakorda toonud endaga kaasa kaebusi ja õnnetusi.

Ligi kolmandik joobes

Kagu patrulltalituse juht Madis Soekarusk tõdeb, et kõikvõimalikke kergliikureid, sealhulgas elektrilisi tõukerattaid on liikluses iga aastaga aina rohkem ning paraku ei jää nende osalus märkamatuks ka liiklusõnnetuste statistikas. „Käesoleval aastal on 76 inimkannatanuga liiklusõnnetuses osalenud 77 kergliikurijuhti, neist peaaegu kolmandik ehk 24 inimest oli tarvitanud alkoholi.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD