Menu

.      

Võru Linnavolikogu istung 13. aprillil

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

FOTO: Andrei Javnašan

Enne päevakorrapunktide juurde asumist luges linnavolikogu esimees Toomas Paur ette valimiskomisjoni otsuse, mille kohaselt Erki Saarman palus peatada oma volitused ning asendusliikmeks määrati Meelis Munski.

Üldhooldusteenuse kord
Kehtestati kord, mille alusel Võru linnas elav isik, kes vajab üldhooldusteenust, saab vajaduse korral taotleda teenuse osutamisega kaasnevate kulude osalist hüvitamist.
Määrusega reguleeritakse taotluse esitamise, menetlemise, rahastamise või sellest keeldumise ning rahastamise lõpetamise kord.

Eluruumi kasutusse andmise kord
Kehtestati määrus, millega reguleeritakse eluruumi kasutusse andmist Võru linnas Eesti rahvastikuregistri andmetel elavatele isikutele, kes ei ole sotsiaalmajanduslikust olukorrast tulenevalt võimelised enda ja oma perekonna vajadustele vastavat eluruumi tagama.

Jäätmehoolduseeskirja muutmine
Muudeti jäätmehoolduseeskirja, kus on täpsustatud jäätmekeskuse mõistet; lahti on seletatud täiendavate jäätmete mõisteid - tekstiil, plast, komposiitpakend, mittelagunevad bioloogilised aia ja haljastusjäätmed; lisatud on uued jäätmeliigid, mida tuleb liigiti koguda  - tekstiil, plast, mittelagunevad aia ja haljastusjäätmed; lisatud on uute sorditavate jäätmete äraandmise võimalus jäätmejaama; täpsustatud on toidujäätmete kompostimise võimalused.

Garantiide andmine
Anti garantiid Võru linna keskväljaku rajamise projekti, Võrukivi tehnopargi 8 kinnistu soojavõrguga ühendamise projekti ning Võru linna ja selle lähiümbruse töökohtadele ja teenustele parema ligipääsu tagamise projekti vara sihipärase kasutamise ja säilimise ning puhastulu mitteteenimise kohta.

Seminari 1 hoone eemaldamine bilansist ja vara võõrandamine
Võeti vastu otsus eemaldada Võru Linnavalitsuse bilansist Haridus- ja Teadusministeeriumi kasutusse antud hoone asukohaga Seminari tn 1 Võru linn, jääkmaksumuses 4 037 824,55 eurot. HTMile võõrandatakse tasuta hoones paiknev põhivara ja väheväärtuslik vara. Hoone omanikuks jääb endiselt Võru linn, HTM-i bilanssi kantakse see kasutusperioodiks.

Bussipeatustele kohanimede määramine
Luha tänavale rajatava bussipeatuse kohanimeks määrati Kaubamaja ja Taara tänavale vajadusel rajatava bussipeatuse kohanimeks Taara.

Maade munitsipaalomandisse taotlemine
Võru linna omandisse taotletakse järgmised maatükid:
Järve tänav T3, üldpindala ca 763 m², maakasutuse sihtotstarve transpordimaa (007; L);
Järve tn 43a, üldpindala ca 154 m², maakasutuse sihtotstarve elamumaa (001; E).
Maa-alad on otstarbekas taotleda munitsipaalomandisse, et tulevikus rajada üldplaneeringu kohane avalikult kasutatav tänav.

Loa taotlemine maakasutuse sihtotstarbe muutmiseks
Võru Linnavalitsusele anti luba esitada valdkonna eest vastutavale ministrile taotlus Männiku tn 39 maakasutuse sihtotstarbe muutmiseks.

Keskkonnaministeeriumi poolt on Võru linnale antud luba Männiku tn 39 kinnistu, mille sihtotstarve on sotsiaalmaa, võõrandamiseks enampakkumise korras. Korraldatud enampakkumised on nurjunud osalejate puudumise tõttu ning potentsiaalsed huvilised on märkinud, et ei soovi omandada sotsiaalmaad.
Arvestades, et Võru linna üldplaneeringu kohaselt on Männiku tn 39 maaüksust lubatud arendada ka ärimaana tingimusel, et säilib kõrghaljastus minimaalselt 70% ulatuses, on otstarbekas muuta maakasutuse sihtotstarve ärimaaks.