Menu

.      

President Ilvese kinnitusel toimus inimrööv Eesti poolel

Toomas Hendrik Ilves FOTO: VTPresident Toomas Hendrik Ilves kirjutas oma Twitteri kontol, et käis reede õhtul kaitsepolitseis, kus sai kinnitust, et inimrööv leidis aset Eesti poolel.

"Tänasest inimröövist: Käisin Kapos. Sain kinnitust, et tegemist on piiriülese korruptsioonijuhtumiga. Dokumenteeritud. Asi juhtus Eesti poolel," kirjutas president.

"Venemaa tunnistas, et see on nende eriteenistuste töö," kirjutas president Twitteris veidi hiljem.

Reede hommikul kella üheksa ajal Eesti territooriumil Luhamaa piiripunkti läheduses võtsid Venemaalt tulnud tundmatud isikud vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitsei ametnikult. Kaitsepolitseiametnik viidi füüsilist jõudu kasutades relva ähvardusel Venemaale.

Kaitsepolitsei peadirektor Arnold Sinisalu (kapo) ütles ERR-i uudistesaate "Aktuaalse Kaamera" otse-eetris, et ei välista kapo ametniku Eston Kohvri kinnivõtmise poliitilisi motiive, kuid samas ei ole neid praegu ka võimalik tõestada.

Sinisalu rõhutas, et nii Eesti kui Venemaa piirivalveametnikud tutvusid toimunu piirkonnaga ning esialgse info kohaselt tuvastati, et jäljed tulevad Venemaa territooriumilt Eestisse ja lähevad tagasi.

"Ühiselt vaadeldi sündmuskohta ja fikseeriti, et tõepoolest on rüseluse märgid piiril. On näha, et Vene poolelt tulevad Eesti territooriumile n-ö jalajäljed, Eesti territooriumil on toimunud rüselus ning on märgid, et minnakse tagasi Vene poolele," kirjeldas kaitsepolitsei peadirektor Arnold Sinisalu pressikonverentsil. Selle intsidendi kohta on olemas ka ametlik protokoll.

20 PÄEVA ENIMLOETUD