Menu

.      

Meremäe valla uus vaatamisväärsus – kaitsepolitseiniku kinninabimise koht

Maalehe ajakirjanik Peeter Ernits (keskel) eile hommikul koos piirivalvuritega Meremäe vallas Meeksi külas arvatava kaitsepolitseiniku kinninabimise koha juures.  Foto: Võrumaa TeatajaPIIRITURISM • Ajal, kui Meremäe vaatetorn on remondis, kerkis esile uus vaatamisväärsus. Nimelt muidu vaikse Miikse küla ümbruses voorib rahvast hulgi – tegemist on kaitsepolitseiniku kinninabimise kohaga.

Eile oli politseiniku kinninabimise koht Miikse ja Laptevo vahelisel kinnikasvanud metsateel nii ära tallatud, et seal polnud võimalik kindlaks teha enam ühtegi rüseluse ega muud jälge. Isegi piirivalvurid, kes eile saabusid kohale koos Maalehe ajakirjanikega, rääkisid, et ajakirjanike jälgi on seal juba rohkem kui võimalike piiriületajate omi.

Piiriületuse koht ise on piki piiri kulgeva Miikse oja peal, sealsel väiksel autotee tammil. Seal seisab Venemaa piirikupits nr 121. Asukoha järgi hinnates oli selles kohas vajadusel üpris lihtne inimene üle piiri toimetada. Isegi piirivalvurid tunnistasid kohapeal, et kindlat tunnet enam piiril pole, see käib ka ajakirjanike kohta.

Isegi politsei- ja piirivalveameti Lõuna prefektuuri pressiesindaja teatas eile, et ajakirjanik võib omal käel piiriületuse kohta vaatama minna, aga politsei- ja piirivalveameti poolset soovitust selleks kaasa ei anta – ohutuse pärast. „Meie ametnikest keegi nii-öelda teed juhatama ei saa tulla,” märkis pressiesindaja Kerly Peitel. Ta soovitas hoida Vene piiripostis kümme meetrit Eesti poolele.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD