Menu

.      

Vene võimud esitasid Kohverile süüdistuse spionaažis

Võrumaa TeatajaVene eriteenistuste poolt kinnipeetud kaitsepolitsei töötajale Eston Kohverile esitati süüdistus spionaažis, mille eest võib teda oodata kuni 20-aastane vanglakaristus, teatas uudisteagentuur AFPKohveri advokaadile viidates.

"Eston Kohver, kes peeti kinni väidetaval luureandmete kogumisel Venemaal, "seisab silmitsi kuni 20-aastase vanglakaristusega"," vahendas Kohveri advokaadi Nikolai Polozovi sõnu AFP ja lisas, et Eesti süüdistab Venemaad enda riigi kodaniku röövimises relvaga ähvardades Eesti territooriumilt.

Polozovi sõnul esitati süüdistus 8. septembril.

Advokaat ütles, et ei ole saanud veel võimalust Lefortovo vanglas hoitavat Kohverit külastada. Lefortovo vanglat kasutatakse nende isikut vahi all hoidmiseks, kes on Vene Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) uurimise all.

"Ma ei saa veel omapoolset versiooni sündmustest esitada, sest mina ja mu kolleeg võtsime selle juhtumi alles eile ning meil ei ole õnnestunud veel oma klienti näha," ütles Polozov.

Kaitsepolitseiniku kaitsjad esitasid neljapäeval ka taotluse Kohver vahi alt vabastada.

"Teda hoitakse Lefortovo eeluurimisvanglas. See on FSB vangla. Sisse pääseb vaid eriloaga," sõnas Polozov.

Tema sõnul kavatseb Eesti kaitsepolitseiniku kaitsemeeskond ehitada kaitse üles sellele, et Kohveri vastu esitatud süüdistused on ebaseaduslikud, kuna mees rööviti. "Spionaažisüüdistus on alusetu ja ebaseaduslik, sest kui inimene röövitakse, on kõik, mis temaga seejärel tehakse, ebaseaduslik." 

Kohver viidi reedel füüsilist jõudu kasutades relva ähvardusel Venemaale. Inimröövile eelnes seejuures Venemaa suunalt operatiivraadioside segamine ja suitsugranaadi kasutamine.

FSB teatel peeti Kohver kinni Vene Pihkva oblastis.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD