Menu

.      

Paet: kapo ametnik on viidud Moskvasse

Välisminister Urmas Paet FOTO: InternetVälisminister Urmas Paeti sõnul on reede hommikul relva ähvardusel röövitud kaitsepolitsei ametnik Eston Kohver viidud Moskvasse, edastas Delfi.

Paet ütles portaalile antud usutluses, et kapo töötaja on viidud Moskvasse ja Eesti üritab saada temaga kontakti. Selleks on käimas läbirääkimised Venemaa välisministeeriumiga ja loodetakse, et Eesti konsulil on võimalik Kohvriga Moskvas kohtuda. Paet lisas ka, et ta on suhelnud Vene välisministeeriumiga, aga mitte välisministri Sergei Lavrovi endaga.

Kaitsepolitsei teatas reede õhtul, et sama päeva hommikul kella 9 ajal võtsid Venemaalt tulnud tundmatud isikud relva ähvardusel vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitsei ametnikult ja viisid ta endaga üle piiri Venemaale. Vahejuhtum toimus Luhamaa piiripunkti läheduses Võrumaal Meremäel. Kaitsepolitseinik viidi füüsilist jõudu kasutades relva ähvardusel Venemaale. Inimröövile eelnes seejuures Venemaa suunalt operatiivraadioside segamine ja suitsugranaadi kasutamine.

Vene Föderaaalne Julgeolekuteenistus (FSB) teatas reede õhtul, et pidas Eesti kaitsepolitsei töötaja kinni Venemaa territooriumil Pihkva oblastis.

FSB teatel võeti Kohvrilt ära Tauruse püstol koos salvedega, sularaha summas 5000 eurot, erivarustus salajasteks audiosalvestusteks ja materjalid, mis sisaldasid instruktsioone teabe kogumiseks.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD