Menu

.      

Minister oli tunnistajaks loata metsaraiele

Siseminister Hanno Pevkur (pildil paremal) tervitamas eile metsas maaomanikku Olavi Nagelit. Foto: Võrumaa TeatajaRIKKUMINE • Siseminister Hanno Pevkur, kes oma kahepäevase Võrumaa külaskäigu kestel tutvus eile olukorraga Eesti-Vene piirijoonel, oli sunnitud olema tunnistajaks loata metsaraiele erametsas.

Eesti kagunurgas Misso vallas Parmu külas, kus pole Eesti mobiililevi ja ainsateks elanikeks on põdrad ja metssead, käivad juba mitmendat kuud intensiivsed metsalangetustööd Eesti-Vene kontrolljoone puhastamiseks. Seal, kolmanda ja neljanda piiritähise vahel, Luhamaa kordonist 20minutilise autosõidu kaugusel algasid sel nädalal puhastustööd eramaal, mille omanik oli esimene, kes raadamistöödeks nõusoleku andis.

Siseminister Hanno Pevkur, kes metsaomaniku Olavi Nageliga eile metsas kohtus, pidi kuulama metsaomaniku kriitikat selle kohta, et Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) tellitud metsa ülestöötajad asusid tema maal tegutsema ilma loata.

Misso valla Parmu külametsaomanik rääkis, et lepingud on tema metsa ülestöötamiseks valesti tehtud. Piiriäärne mets koosneb kolmest osast, millest kahe osas on leping olemas, aga kolmanda osas see puudub. Nõnda juhtus, et metsa ülestöötajad on tema maale ilma loata ligikaudu 150 meetrit sisse tulnud ja paar päeva seal tööd teinud.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD