Menu

.      

Piiri puhastamisega ollakse poole peal

Harvester teisipäeval metsas Meremäe vallas Miikse ligidal lõikamas sisse kümne meetri laiust piirisihti. Foto: Võrumaa TeatajaPIIRI PUHASTAMINE • Riigi metsakeskus RMK on Eesti–Vene kontrolljoone võsast puhastamisega jõudnud enam-vähem poole peale: Võrumaalt on liigutud juba edasi Põlvamaale.

Harvesterid, freesid ja giljotiinid on Eesti–Vene kontrolljoone Võrumaa osas müdistanud juba kolm kuud järjest alates oktoobri lõpust. Praegu käib töö ööpäevaringselt, pausi on peetud ainult aastavahetuse suuremate pühade ajal. Kokku on metsas ligi 15 meest, lisaks masinameestele on ametis seitse raiemeest. Harvester on jõudnud otsaga juba Meremäe valda Miikse alla.

Kokku on kavas Võru- ja Põlvamaal piirijoonel lõigata sisse siht 270 hektari ulatuses, sellest valdav enamus, kaks kolmandikku on Võrumaal. Praeguse seisuga on tehtud juba üle 80 hektari ja kui arvestada, et vähemalt 70 hektarit on veekogude all, on reaalselt lõigata jäänud veel sadakond hektarit. RMK Kagu regiooni juht Raivo Võlli ütles praegust seisu hinnates, et tähtajaks 1. juuniks peaks metsatööd tehtud saama.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD