Menu

.      

Poolsada koolilast tähistas kesknädalal Petseris eesti keele päeva

Tervel Venemaal ainulaadne Petseri lingvistiline gümnaasium asub Pihkva tänaval majas nr 38, südalinnast kiviviske kaugusel.  Foto: ANDREI JAVNAŠAN

EESTI KEEL • Petseri lingvistilises gümnaasiumis tähistati kesknädala keskpäeval (Moskva aja järgi) arvult juba 18. korda keelepäeva. Kooli direktor Larissa Baranova rõhutas keelepäeva avades, et Petseri lingvistiline gümnaasium on Venemaal ainuke kool, kus kuuleb nii palju ja õpetatakse nii palju eesti keelt ning julgustas õpilasi kasutama unikaalset võimalust rääkida eesti keeles ja esitada külalistele küsimusi eesti keeles.

Külalistena olid keelepäeval Eesti instituudi eesti keele ja kultuuri välisõppe koordineerija Anu Kippasto, Peterburi peakonsulaadi Pihkva talituse konsulaarnõunik Jürgo Loo ning lauaülem-konsul Sven Suursaar abikaasadega, Eesti rahva muuseumi  (ERM) metoodik Virve Tuubel, muuseumipedagoog Diana Grahhina ja ERMi Sõprade Seltsi sekretär Sirje Madisson.

Keelepäevalistele lugesid huvitavaid sõnakombinatsioone kuuenda klassi õpilased Kristina Golovan ning Ksenja Amosova, naljavestjatena esinesid kaksikud Aleksander ja Aleksei Finagin, kes on samuti kuuendast klassist.

20 PÄEVA ENIMLOETUD