Menu

.      

Petseris oli lingvistilises gümnaasiumis 20. eesti keele päev

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Vasakul Anu Raud noori juhendamas. Taamal istub ühes lauas noortega Undina Matteus, kes lõpetas Petseris kooli 55 aastat tagasi. FOTO: Võrumaa Teataja

KEELEPÄEV > Täna (16. märts) oli Petseri lingvistilises gümnaasiumis juba kahekümnendat korda eesti keele päev, mille avas gümnaasiumi direktor Larissa Baranova, tervitades kõiki eesti keele päeva puhul ja ütles, et Petseri kool on Venemaal ainuke, kus eesti keelt õpetatakse. Direktor rääkis eesti keeles ja teenis suure aplausi.

 
Töötuba aitas sisustada teenekas tekstiilikunstnik, professor Anu Raud, kes juhendas vaipade kujundamist. 
 
Keelepäeva eestvedajaks on Vally Tamm, kes sel sügisel tähistab oma pedagoogiameti 55. juubelit.

Kolmapäeval toimus Petseri Keeltegümnaasiumis eesti keele päev, mida on koolis tähistatud alates 2002. aastast ehk ajast, mil haridus- ja teadusministeerium lähetas sinna eesti keele ja kultuuri õpetaja.

Eesti keele päeva tähistamisest koolis on saanud traditsioon, sest Petseris elab palju Eesti juurtega inimesi. Keeltegümnaasiumi kõik 157 õpilast õpivad eesti keelt vähemalt ühes tunnis nädalas. Mitmed kooli õpilased on osalenud Eestis korraldatavates suvistes eesti keele ja meele laagrites.

Eesti riik toetab Petseris toimuvat eesti keele õpetust rahvuskaaslaste programmi kaudu, saates koolile eestikeelseid õppematerjale ning toetades õpilaste ekskursioone Eestisse. Osad kooli vilistlased on rahvuskaaslaste stipendiumiprogrammi toel asunud õppima Eesti kõrgkoolidesse ja kutseõppeasutustesse.

Petseri kool asutati 1913. aastal ja see oli kuni 2004/2005. õppeaastani ainus üldhariduslik keskkool Venemaal, kus õpetati kõiki õppeaineid eesti keeles. Alates 2002. aastast töötab koolis Eesti riigi poolt lähetatud eesti keele ja kultuuri õpetajana Vally Tamm.

20 PÄEVA ENIMLOETUD